-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką liemens apimtis sako apie jūsų sveikatą?

Apie kūno masės indekso (KMI) svarbą ir tai, kad jei šis skaičius per didelis, jums vertėtų susirūpinti savo svoriu, tikriausiai jau esate girdėję ne kartą, tačiau naujai atliktas tyrimas atskleidžia, kad žmonėms svarbu atkreipti dėmesį ir į savo liemens apimtį.
Pamirškite KMI – talijos apimtis daug svarbesnė
Pamirškite KMI – talijos apimtis daug svarbesnė / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Nutukimas Sveikata

Remiantis JAV „Mayo“ klinikos atlikto tyrimo rezultatais, didelė liemens apimtis susijusi su didesne mirties rizika ir tai nuo KMI netgi nepriklauso, rašo womenshealthmag.com.

Klinikos mokslininkai apžvelgė 650 tūkst. ankstesnių tyrimų dalyvių duomenis, bandydami išsiaiškinti, ar per didelė liemens apimtis padidina mirtingumo riziką. Neįtikėtina, tačiau mokslininkai pastebėjo, kad per didelė liemens apimtis išties kelia didesnę mirties riziką. Remiantis tyrimo dalyvių duomenimis, jeigu moters liemens apimtis yra 95 centimetrai arba dar didesnė, mirties rizika net 80 proc. didesnė nei moters, kurios liemens apimtis nesiekia 70 centimetrų.

Paklausite, kodėl liemens apimtis tokia svarbi? Kūno masės indeksas – tai ūgio ir svorio santykio rodiklis, leidžiantis įvertinti, ar žmogaus svoris normalus, ar vis dėlto asmuo turi  antsvorio., yra nutukęs. Tačiau šis indeksas neparodo, kaip žmogaus organizme yra pasiskirstę riebalai. O liemens apimties skaičius parodo, ar ant pilvo nesusikaupė per daug riebalų, o būtent jie, anot mokslininkų, ir sukelia daugiausia problemų žmogaus sveikatai.

Taigi nors žmogaus KMI skaičius vertinant jo sveikatą yra svarbus, tačiau vien šiais duomenimis pasikliauti nereikėtų, svarbu atkreipti dėmesį ir į liemens apimtį!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius