Kada valgyti daugiausia maisto, jeigu norite numesti svorio?

Maisto porcijos išties svarbios, ypač jeigu rūpinatės savo figūros linkiais. Tačiau kuris metas tinkamiausias tam didžiausiam ir svarbiausiam valgymui? Ypač jeigu nesinori sukti galvos dėl priaugtų kilogramų.
Mityba.
Mityba.

Remiantis tyrimų rezultatais, publikuotais The American Journal of Clinical Nutrition, jeigu daugiausia dėmesio kreipsite į suvartojamų kilokalorijų kiekį per priešpiečius / pietus, tik išlošite.

Kaip rašoma redbookmag.com, tyrime dalyvavo 80 nutukusių arba turinčių antsvorio moterų, vienų buvo paprašyta didžiausią kilokalorijų kiekį suvartoti per priešpiečius / pietus, kitų – per vakarienę. Po 12 savaičių moterys, kurios valgė gausesnius priešpiečius / pietus nei vakarienę, numetė daugiau svorio (palyginti 7 ir 5 kg), nei kita grupė, valgiusi gausiau vakare, taip pat jos džiaugėsi sureguliuotu cukraus kiekiu kraujyje, sumažėjusia diabeto rizika.

Nors šis tyrimas nėra didelis, jis patvirtino ir kito, atlikto 2013-aisiais, išvadas: moterys numetė daugiau svorio, suvartodamos didžiausią kilokalorijų kiekį dienos pradžioje. Vadinasi, jeigu ryte ir per priešpiečius suvalgysite daugiau, galite būti ramios – svoris neturėtų augti, žinoma, jeigu vakare nepadauginsite.

Dietologė Leslie Langevin popsugar.com teigė, kad 40 proc. dienos kilokalorijų reikėtų suvartoti per priešpiečius ar pietus, o likusias išdalyti kitiems valgymams. Trumpai tariant, tyrėjai ir mitybos ekspertai sutinka, kad dienos vidurys – tinkamiausias metas didžiausiam maisto kiekiui kilokalorijų prasme gauti ir džiaugtis sveika savijauta, dailia figūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius