Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas padės išvengti blogo burnos kvapo?

Pokalbis su žmogumi virsta tikru košmaru, jeigu jį kamuoja blogas burnos kvapas. Nei nusisukti, nei garsiai priekaištauti lyg ir nedera... Tokia situacija dažną mūsų paskatina pasidomėti ir savąja burnos higiena – kas žino, gal ir mes kitiems kvepiame ne taip jau maloniai.
Moteris valgo svogūnų laiškus
Moteris valgo svogūnų laiškus / Shutterstock nuotr.
Temos: 3 Higiena Burna Kvapas

Žinote tą populiarų patarimą, kaip panaikinti svogūnų kvapą iš burnos? Pasirodo, reikia užvalgyti... česnako! Juokas - dalykas rimtas, tačiau dar rimčiau, kai iš burnos sklindantis blogas burnos kvapas kenkia gyvenimo kokybei. Pamėginkime panagrinėti priežastis.

Priežastys gali būti įvairios

Specialistai įvardija bent kelias priežastis, kodėl burnos kvapas gali tapti aitrus. Pavyzdžiui, kamuoja ėduonis, dantenų uždegimas, skrandžio ir žarnyno ligos. Dažnai teigiama, kad būtent dėl specifinio burnos kvapo galima nustatyti, kokie išskirtiniai negalavimai vargina žmones. Nemalonus kvapas iš burnos gali sklisti, jei asmuo pakeitė mitybą, laikosi dietos ar nutarė badauti. Taip pat blogas kvapas atsiranda dėl per mažo skysčių vartojimo.

Pirmiausia dėmesį vertėtų atkreipti į savo burnos higienos įpročius: ar gerai išsivalote dantis, ar skalaujate burną po kiekvieno valgio, ar naudojatės tarpdančių siūlu ir pan. Kitu atveju bakterijos ir maisto likučiai kaupiasi tarpdančiuose ir vėliau sukelia nemalonų kvapą bei gadina dantis.

Trumpai tariant, jeigu jaučiate, kad nemalonus burnos kvapas jūsų nepalieka net ir labai kruopščiai laikantis higienos, vertėtų kreiptis į gydytoją ir išsiaiškinti priežastis, kadangi įvairiausios šviežumo suteikiančios priemonės šalina tik simptomus, bet ne priežastis.

Kas padės atsikratyti nemalonaus kvapo?

Taigi, kas padės išvengti blogo burnos kvapo? Pavyzdžiui, jeigu užkandžiavote tokių aitrių daržovių, kaip česnakai ar svogūnai, jiems būdingas aromatas persekios ne vieną dieną! Pridėkime ir tokius žalingus įpročius. kaip rūkymas, nesaikingas alkoholio vartojimas, kavą, pieno produktus, saldumynus, ir gausime visą sknonių bei kvapų puokštę...

Visai neprastai būtų, jei išbandytumėte...

Cinamoną. Jis veikia antibakteriškai ir tikrai maloniai kvepia. Aišku, cinamono verčiau nepadauginti, tačiau žiupsnelis tikrai nepakenks.
Gvazdikėlius. Pakramtykite jų ir pajusite, kaip burnos ertmę užlieja itin malonus aromatas! Gvazdikėliai puikiai neutralizuoja pačius blogiausius kvapus. Beje, šiuo atveju puikiai tiks ir kardamonas.
Citrusinius vaisius. Citrinos griežinėlis – puikus pasirinkimas. Būtinai išbandykite! O jei dar sumaišysite su griežinėliu imbiero, tikrai nesiskųsite šia bėda.
Įvairius nuovirus: mėtų, dilgėlių, ramunėlių. Jie švelniai ir raminamai veikia burnos ertmę, gydo žaizdeles, saugo nuo bakterijų.
Prieskoninės žolelės taip pat gali būti jūsų gelbėtojos. Tereikia pakramtyti bazilikų, petražolių, mėtų.
Triaukškite obuolius. Įrodyta, kad jie padeda pašalinti dantų apnašas, dovanoja šviežesnį burnos ertmės kvapą, be to – ir sveika.
Jeigu kamuoja dantenų uždegimas, gerkite šalavijų arbatos. Ji nuramins sopančias dantenas ir suteiks malonų aromatą.
Pakramtykite kavos pupelių – tai puikus, o svarbiausia, efektyvus būdas atgauti šviežų burnos kvapą.

Nepamirškite nušveisti ir liežuvio. Ant jo kaupiasi gyva galybė mikrobų ir bakterijų, tad nepagailėkite laiko šiai paprastai, tačiau efektyviai procedūrai.

Gerkite kuo daugiau vandens. Burnos sausumas – viena dažniausių blogo kvapo priežasčių, taigi keli litrai vandens per dieną – būtini. Beje, būkite atsargūs su burnos skalavimo skysčiais, kuriuose yra alkoholio. Alkoholis sausina burnos ertmę. Kai nėra užtektinai seilių, neįmanoma kovoti su bakterijomis. Taigi norėdamos padėti, galite pakenkti.
Beje, paskutiniai mokslininkų tyrimai atskleidžia, kad su burnos bakterijomis puikiai kovoja magnolijos žievė. Pasirodo, ji užmuša net 99,9 proc. bakterijų, kai tuo tarpu mėta – 61 proc., o kramtomoji guma – 43 proc. Taip pat teigiama, kad magnolijos žievė panaikina būtent tas bakterijas, kurios „graužia“ mūsų dantukus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius