Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokias ligas slepia mūsų rankos?

Sakoma, kad, norint sužinoti, kiek moteriai metų, pakanka pažvelgti į jos rankas. Gal veidą ir įmanoma patobulinti šiuolaikine plastine chirurgija, tačiau rankos – tikrų tikriausios išdavikės! Ir ne tik amžiaus. Sveikatos bėdos taip pat kaip ant delno. Be abejo, neverta aklai tikėti, kad rankos konkrečiai papasakos apie jūsų sveikatos būklę, tačiau jos gali pasufleruoti, į ką derėtų atkreipti dėmesį.
Rankos
Rankos / Fotolia nuotr.

♦ Jūsų delnai raudoni arba gelsvo atspalvio. Tai gali signalizuoti apie kepenų pažeidimus ir ligas arba bėdas su tulžies pūsle.

♦ Tamsiai rudos pigmentinės dėmės būdingos daugiau vyresnio amžiaus žmonėms, tačiau jos gali reikšti įvairias bėdas, susijusias su tulžies pūsle.

♦ Jeigu rankų oda (ypač delnų srityje) šerpetoja, lupasi, vadinasi, jums trūksta vitaminų A ir D.

♦ Rankų temperatūra irgi svarbus sveikatos rodiklis. Visada šaltos rankos išduoda periferinės kraujotakos sutrikimus. Sveikatos nesklandumams įveikti galite rinkdamosi tam tikrus produktus, tarkime, pieną, mėsą, žuvį, grikius, kopūstus, pupeles.

♦ Jeigu delnai, atvirkščiai, dega, gali būti, kad kepenys nesusidoroja su savo darbu dėl vaistų, alkoholio, kitų cheminių priemonių sukelto užterštumo.

♦ Jaučiate, kad rankomis ir delnais tarsi bėgioja skruzdėlės arba jos nuolat drėgnos? Tai gali būti susiję su endokrininės sistemos pažeidimais. Beje, kaip ir pirštų galiukuose atsiradusios gilios vertikalios raukšlės.

♦ Jeigu dažnai tirpsta mažieji rankų piršteliai – apsilankykite pas kardiologą, nes tai gali būti susiję su širdies ir kraujagyslių ligomis. Nykščių tirpimas neretai reiškia silpną kvėpavimo sistemą.

♦ Purpuriniai, tamsiai raudoni ar alyviniai pirštų galiukai signalizuoja, kad reikia atkreipti dėmesį į virškinimo sistemą, kepenis.

♦ Traškantys sąnariai išduoda, kad jums trūksta vitamino D. Jeigu jie pradėjo brinkti, tinti ir raudonuoti kreipkitės į gydytoją – tai gali būti uždegimas.

 

Įdomu žinoti

Pasak kinų medicinos, delno centre esantis taškas – tai viso mūsų organizmo energinis centras. Jeigu spausdamos ir atleidusios dar kurį laiką toje vietoje jaučiame nemalonų maudimą, tuomet vertėtų susirūpinti sveikata ir atidžiau pažvelgti į save. Gal kažko nepastebite?..

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius