Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nebūk tuštutė: kokių klaidų reikėtų vengti sporto salėje

Nusprendėte lankyti kalanetiką, pilatesą, aerobiką ar užsiimti joga?
Treniruotė
Treniruotė / „Shuterstock“ nuotr.

Sportuodamos kartu su grupele moterų ne tik pajusite šiek tiek draugiškos konkurencijos, norėdamos tam tikrus judesius padaryti geriau už jau pažengusias sportininkes, bet ir pasisemsite daugiau energijos.

Vis dėlto derėtų nepamiršti, kad kiekviena sporto salė turi savas taisykles, kurių nederėtų sulaužyti ne tik dėl pagarbos kartu sportuojančioms moterims, bet ir dėl savo sveikatos, tad jei nusprendėte sportuoti, atkreipkite dėmesį į šiuos tinklalapio womenshealthmag.com patarimus.

Pasirenkate netinkamą aprangą

Net jei jūsų formas puikiai paryškinančios tamprės namuose atrodo puikiai, jos ne visada yra tinkamos sporto salėje. Iš pradžių įsitikinkite, ar jos nėra per plonos ir ar per jas nepersišviečia jūsų apatiniai. Juk nenorėtumėte, kad vos pasilenkus pro jas šviestų jūsų baltos nėriniuotos kelnaitės!

Veidrodį naudojate ne pagal paskirtį

Nepamirškite, kad sporto salėje esantys veidrodžiai ten įtaisyti tikrai ne tam, kad galėtumėte pasitikrinti, ar nenubėgo makiažas, ar nesusigadinote savo šukuosenos. Čia juk ne grožio salonas! Į veidrodį žiūrėkite norėdamos pasitikrinti, ar gerai atliekate tam tikrus pratimus ir ar išlaikote tiesią nugarą.

Pamirštate nusivalyti makiažą

Sporto salė tikrai ne ta vieta, į kurią einant derėtų daug prisidažyti. Vienas dalykas, jei mėgstate natūralų makiažą (t. y. naudojate tik blakstienų tušą ir lūpų blizgesį), tačiau jei į sporto salę eisite prisitepusios kelis sluoksnius pudros ir išsidažiusios lyg į šventę, iš jos išeisite atrodydama tikrai nekaip.

Atminkite, kad einate ne į grožio konkursą, o sportuoti, kur gali tekti išlieti ne vieną prakaito lašą, juk nenorėtumėte, atlikdamos pratimus, visą laiką jaudintis, ar nenubėgo blakstienų tušas...

Per daug plepate

Net jei sportuoti einate ir su drauge, atminkite, kad sporto metu kalbų neturėtų būti, nes jomis ne tik trukdote aplinkiniams, bet per jas pamirštate ir taisyklingai kvėpuoti.

Prigalvojate savo pratimų

Jeigu tam tikras judesys jums nepavyksta ar tiesiog netinka, tai veikiausiai greitai pastebės jūsų treneris, kuris padės judesį atlikti kiek įmanoma geriau. Svarbu, kad nesugalvotumėte vietoj nepavykstančio pratimo daryti kokį nors visiškai kitokį judesį. Pilateso, kalanetikos ar aerobikos treniruotės yra subalansuotos taip, kad treniruotųsi kuo įvairesni kūno raumenys, todėl nevertėtų išsimušti iš ritmo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius