-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuogas miegas: 5 priežastys miegoti be naktinių

Jeigu eidamos saldaus poilsio puošiatės flaneline pižama, laikas ją pakeisti... Ievos kostiumu! Pasirodo, miegoti nuogai – naudinga visapusiškai: ir mūsų organizmui, ir psichologinei būsenai.
Miegas
Miegas / Fotolia nuotr.

Štai kelios priežastys, kodėl taip turėtumėte daryti. Pažiūrėkite, gal jau pats metas pataluose vartytis nuogai?

► Jennifer Landa, knygos The Sex Drive Solution for Women autorė, teigia, kad nuogumas naudingas visoms moteriškoms funkcijoms. Šiluma, aptempti apatiniai drabužėliai skatina bakterijų dauginimąsi makštyje ir gali sukelti infekciją. Nuogumas šiuo atveju puiki išeitis... O ir paprasta išbandyti! Nepatiks – galėsite susivynioti į šiltutėlius naktinius.  

Miegosite kiečiau ir saldžiau. Prisivilkusi daugiau apatinių drabužėlių, naktį sušylate, todėl dažnai prabundate, blaškotės per miegus. Ne veltui specialistai sako, kad oro temperatūra kambaryje, kuriame miegame, neturėtų būti aukštesnė nei 18–20 °C. Miegojimas nuogai taip pat reguliuoja kūno temperatūrą, todėl jaučiatės jaukiai ir greitai panyrate į sapnų karalystę.

Išsaugosite jaunystę. Štai ką sako natūropatė Natasha Turner, knygos The Hormone Diet autorė: „Kai per daug sušylate miego metu, sutrikdomas hormono melatonino išskyrimas, kuris stabdo senėjimo procesą. O kai kūno temperatūra krinta, šis hormonas atlieka savo magišką funkciją ir jus atjaunina.“  Ar gali būti geriau? Sveika ir švytinti oda, blizgantys plaukai ir jaunystės žavesys...

Liekna talija! Meskite pilvo riebaliukus miegodamos nuogos. Neįtikėtina mintis! Pasirodo, nuogumas reguliuoja kūno temperatūrą, todėl miegame ramiai, atsipalaidavusios. Tuo metu streso hormono kortizolio kiekis krinta, o energijos ir poreikio valgyti lygis išlieka normalus.  Prastas miegas būtent ir sukelia norą prisikimšti skanėstų, persivalgyti.

► Ievos kostiumas skatina pasitikėti savimi, labiau pamilstate savo kūną, suaktyvinate pojūčius. Taigi natūralu, kad atsiskleidžiate visu grožiu ir seksualumu. Specialistai sako, kad tokia savijauta daro teigiamą įtaką seksualinio gyvenimo kokybei: jausitės labiau atsipalaidavusios, nusiteikusios nuotykiams ir gausite gerą dozę  oksitocino, kuris dar vadinamas meilės hormonu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius