Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plokščias pilvas be dietų: 12 patarimų

Žinoma, pradėkime nuo to, kad stebuklų nebūna ir plokščias pilvas neatsiras akimirksniu. Tačiau jeigu į mitybą žvelgsite atsakingai, daugiau judėsite ir stebėsite savo organizmą, rezultatų ilgai laukti neteks.
Moters figūra
Moters figūra / Fotolia nuotr.

Štai kokias kasdienes gudrybes galite išmėginti, kad pasijaustumėte geriau ir džiaugtumėtės savo figūra.

Sėdėkite tiesiai. Tai labai svarbu ir jūsų laikysenai, ir savijautai, be to, tiesiai sėdėdami jūs dar ir treniruojate pilvo raumenis.

Gerkite daugiau vandens. Vanduo yra tai, kas geriausia prasme veikia jūsų organizmą, peristaltiką, kraujotaką, limfą. Paprastas būdas gerti daugiau vandens – tai paskaninti jį sezoniniais vaisiais ir uogomis. Norite, kad vanduo dar ir padėtų lieknėti? Išbandykite detoksikuojančio vandens receptus, kuriuos rasite straipsnyje „Atsigaivinkite ir numeskite svorio: 10 detoksikuojančio vandens receptų“.

Valgykite produktus, kuriuose gausu vandens. Sultingos daržovės, uogos ar vaisiai gausūs ląstelienos, todėl padeda lieknėti ir aprūpinti organizmą vandeniu. Tinka agurkai, paprikos, morkos ir pan.

Riešutai. Jau seniai mitybos specialistai sutaria, kad riešutai – puikus užkandis. Jame gausu gerųjų riebalų ir baltymų, kurie ilgam suteikia sotumo jausmą.

Kavos puodelis. Tiesa, be jokių papildomų priedų, tokių kaip cukrus, grietinėlė ir kiti saldėsiai. Kava taip pat teigiamai veikia kepenis, pavyzdžiui, gali apsaugoti mus nuo kepenų vėžio, kepenų cirozės ir pan., greitina medžiagų apykaitą.

Pusryčiaukite taisyklingai. Rinkitės produktus, kuriuose gausu kalcio, magnio, kalio. Dėl pastarųjų mineralų mūsų organizme nesikaupia skysčiai, todėl jaučiamės lengvesni.

Paisykite organizmo signalų. Neatidėliokite vizito į tualetą, kadangi užkietėję viduriai sukelia tikrai nemažai problemų.

Kramtykite ilgiau. Kuo ilgiau tam skirsite laiko, tuo ilgiau jausitės sotūs, tuo mažiau suvalgysite. O juk toks ir yra tikslas, ar ne?

Probiotikų galia. Kefyras, jogurtas ir kiti panašus produktai, kuriuose gausu probiotikų, gerina virškinimą ir padeda atsikratyti riebalų.

Kasdien vaikščiokite bent 30 minučių. Vaikščiojimas – puikus pasirinkimas, kai neturite laiko sporto klubui. Kasdien eidami, jūs pagreitinsite medžiagų apykaitą, o tai turi įtakos jūsų figūrai ir savijautai.

Atsisakykite kramtomosios gumos. Nuolat kramtydami gumą galite pastebėti, jog pilvukas neatrodo taip, kaip norėtumėte. Priežastis paprasta – jose gausu įvairių dirbtinių saldiklių, o kramtydami dar ir prisiryjate oro, todėl pilvas atrodo išsipūtęs.

Dažniau atsipalaiduokite. Jeigu nuolat patiriate stresą, vis daugiau išsiskiria hormono kortizolio, kuris atsakingas už riebalų kaupimąsi pilvo srityje. Štai kodėl taip svarbu stresui ir nerimui užkirsti kelią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius