-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikiausi rudens gėrimai: papildykite savo vandens atsargas

Žiemos ir rudens mėnesiais dėl stipriai atvėsusių orų gerti daug vandens tikriausiai nelabai norisi, tačiau tai daryti būtina tam, kad organizmui jo nestigtų.
Cinamonas ir obuoliai
Cinamonas ir obuoliai / „Shutterstock“ nuotr.

Vandens atsargas organizme žiemos ir rudens mėnesiais pildyti reikia tiek pat, kiek ir šiltuoju metų laiku, mat jis ne tik gerina jūsų bendrą organizmo savijautą, bet ir padeda išlaikyti odos sveikatą. Klaidingai manoma, kad tokį patį efektą gali sukurti bet kokie skysčiai: įvairūs limonadai ar kiti dirbtinai saldinti gėrimai sveikatai daro daugiau žalos nei naudos, todėl visuomet vietoj jų patartina geriau išgerti vandens.

Na, o jei jo vieno gerti nenorite, siūlome išbandyti tinklalapyje womanitely.com pateiktus gėrimų variantus ir paragauti vandens su pačiais įvairiausiais ir sveikais priedais.

Vanduo su imbieru ir citrina

Vieni populiariausių priedų geriant vandenį, žinoma, yra imbieras ir citrina, jie ne tik puiki profilaktinė priemonė nuo peršalimo ar gripo, bet ir turi daug kitų privalumų sveikatai. Imbieras pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis ir gerina virškinimą, o citrina teigiamai veikia imuninę sistemą ir padeda atlikti organizmo detoksikaciją.

Jeigu norite, šį gėrimą galite gerti ir šaltą, ir šiltą. Tiesiog atpjaukite kelias imbiero ir citrinos riekeles ir įmeskite jas į karštą vandenį. Gėrimu mėgaukitės iškart arba palikite nakčiai jį šaldytuve ir gerkite jau atvėsusį ryte.

Vanduo su braškėmis ir mėta

Jei vasarą braškes ne tik valgėte, bet ir nepamiršote jų užsišaldyti arba bent jau pasidaryti braškių uogienės, tuomet šiuo gardžiu gėrimu galėsite mėgautis ir rudenį, ir žiemą. Šiose uogose itin daug vitamino C, todėl braškes ypač patartina valgyti šaltuoju metų sezonu, kad sustiprintumėte savo imuninę sistemą.

Taip pat skaitykite: Rudens gėrybės: 5 sveikiausi sezono vaisiai ir uogos bei receptų pasiūlymai

Puiki profilaktika nuo įvairių bakterijų ir virusų – mėtų lapeliai, tad vanduo su šiomis žolelėmis ir braškėmis taps sveikatos bomba jūsų organizmui. Į puodelį šilto vandens tiesiog įmerkite porą lapelių mėtų ir įmeskite dvi braškes – gerti galite tiek šiltą, tiek atvėsusį.

Vanduo su mandarinais ir kriaušėmis

Kriaušės itin padeda norint atsikratyti papildomų kilogramų, gerina virškinimą, širdies sveikatą ir pasižymi antiseptinėmis savybėmis. Sveikatai naudos turi ir mandarinai – juose gausu vitamino C, kalio, beta karoteno, mažai cukraus ir kalorijų. Negana to, manoma, kad mandarinai lėtina senėjimo procesą.

Į ąsotį šilto vandens įmeskite kelias mandarino skilteles ir plonai supjaustytą kriaušę, leiskite vandeniui pastovėti keletą valandų. Jei norite dar labiau paįvairinti skonį, į ąsotį dar galite įmesti keletą spanguolių ar skiltelę žaliosios citrinos.

Vanduo su obuoliais ir cinamonu

Šis gėrimas puikiai tinka, jei sutriko virškinimas, mat cinamonas ir obuoliai pasižymi detoksikacinėmis savybėmis. Negana to, obuoliuose gausu antioksidantų ir itin mažai kalorijų, o cinamonas efektyviai reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, todėl yra puiki profilaktinė priemonė nuo diabeto.

Į ąsotį pripilkite šilto vandens, įmeskite plonai supjaustytą obuolį (geriausia, jei turite obuolių iš savo sodo) ir įdėkite dvi cinamono lazdeles. Ąsotį dėkite į šaldytuvą ir gerkite, kai vanduo atvės. Skoniui paįvairinti vandenį dar galite paskaninti keletu citrinos gabalėlių.

Vanduo su rozmarinais

Galbūt nustebsite, tačiau vanduo su rozmarinais išties skanus, nors iš pirmo žvilgsnio taip gali ir nepasirodyti. Šiose žolelėse esančios medžiagos stiprina imuninę sistemą, gerina kraujotaką ir mažina uždegimų riziką.

Taip pat skaitykite: Rudens gėrybės: 5 sveikiausios sezono daržovės ir receptų pasiūlymai

Keletą rozmarino šakelių įmeskite į ąsotį su šiltu vandeniu ir leiskite jam pastovėti keletą valandų. Skoniui paįvairinti į vandenį dar galite įmesti keletą agurko, citrinos ar žaliosios citrinos griežinėlių. Agurkas kontroliuoja kraujo spaudimą, kovoja su vėžinėmis ląstelėmis ir palaiko inkstų sveikatą, o žalioji citrina neleidžia inkstuose susiformuoti akmenims, pašalina organizmui žalingas bakterijas ir mažina pilvo pūtimą.

Vanduo su apelsinais, cinamonu ir imbieru

Norite šį rudenį išbandyti šį tą neįprasto? Pasigaminkite šį gėrimo variantą: supjaustykite apelsiną plonais griežinėliais (jo lupti nereikia), mažais gabalėliais supjaustykite šviežią imbiero šaknį ir sumeskite viską į ąsotį šilto vandens. Įmerkę dvi cinamono lazdeles, leskite vandeniui pastovėti porą valandų.

Apelsinuose, kaip ir citrinose ar braškėse, taip pat gausu vitamino C ir galingų antioksidantų, padedančių kovoti su vėžinėmis ląstelėmis, gerinančių širdies sveikatą ir suteikiančių energijos visai dienai.

Vanduo su citrinomis ir levandomis

Jei stresas jūsų nuolatinis palydovas, šį gėrimą gerkite vakarais – jis ne tik papildys vandens atsargas, bet ir efektyviai atpalaiduos bei nuramins po sunkios darbo dienos. Levandų kvapas pasižymi atpalaiduojančiomis savybėmis ir itin efektyviai gerina miego kokybę, o suporuotos su citrinomis jos tampa itin naudingos jūsų sveikatai.

Į ąsotį vandens įmeskite plonai supjaustytą citriną ir keletą šviežių arba džiovintų levandų šakelių, leiskite vandeniui pastovėti keletą valandų ir mėgaukitės sveiku gėrimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius