Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trūksta energijos? Čempionas R.Kulis kviečia nemokamai išbandyti naują treniruotę

„Sportas yra puiki ugdomoji priemonė – jeigu tu sporte gali įveikti kažkokius dalykus ir sunkumus, tai gali įveikti ir gyvenime“, – nedvejodamas sako Muay Thai Lietuvos čempionas Ričardas Kulis. Treneris neslepia, kad į jo treniruotes žmonės ateina ne tik sustiprėti fiziškai, bet ir „prasivalyti galvą“ bei atsigauti po darbe visą dieną patiriamo streso.
„Get Fit“ treneris Ričardas Kulis
„Get Fit“ treneris Ričardas Kulis / Asmeninio archyvo nuotr.

„Sportas yra neatsiejama sveikatos dalis ir svarbu sveikam būti visapusiškai – tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Dauguma žmonių ištisas dienas sėdi ofisuose, pervargsta. O tas stresas, kurį mes gauname treniruočių metu, yra teigiamas ir mus tarsi „išvalo“. Po jo būna labai gera savijauta, nes kai dirba raumenys, ilsisi galva. Užtenka pasportuoti 10 savaičių ir žmonėms atsiranda daugiau energijos, netgi pagerėja atmintis ir kiti psichomotoriniai veiksniai. Tie, kurie po darbo randa fizinių ir moralinių jėgų pasportuoti, atsikelia daug energingesni“, – sako Tailando bokso čempionas.

„Get Fit“ sporto klube vedamose treniruotėse Ričardas Kulis nemoko „gryno“ bokso – tai daugiau fitnesas su kovos menų elementais. Dirbant porose mokoma taisyklingos technikos, tačiau niekas nieko „nemuša“. Naudojami visi Muay Thai technikos elementai – smūgiai rankomis, kojomis, alkūnėmis, keliais.

Asmeninio archyvo nuotr./„Get Fit“ treneris Ričardas Kulis
Asmeninio archyvo nuotr./„Get Fit“ treneris Ričardas Kulis

Trenerio teigimu, tai labai efektinga treniruotė visam kūnui, jos metu dirba visi raumenys, sudeginama daug kalorijų. Be to, puikiai tinka visiems, norintiems sustiprėti, numesti svorio ar tiesiog gerai praleisti laiką. Į treniruotes noriai ateina ne tik vaikinai, bet ir merginos, vaikai ir netgi vyresnio amžiaus žmonės.

Ar šiam sportui reikia labai geros fizinės formos? „Visur yra reikalinga gera fizinė forma, bet ji ir įgyjama treniruočių metu, – šypsosi R.Kulis. – Treneris, atsižvelgdamas į žmogaus fizinį pasiruošimą, individualizuoja jam krūvį. Pradžioje parenka paprastesnius pratimus ir palaipsniui didina krūvį“.

Anot pašnekovo, tai labai įvairiapusiškas sportas, ugdantis ne vieną savybę – tik ištvermę ar fizinę jėgą. „Kovos menuose tu turi būti labai įvairiapusis, koordinuotas, lankstus, vikrus. Šiame sporte niekada nebūna nuobodu, nes visada turi kur tobulėti. Be to, kovos menai suteikia daug pasitikėjimo savimi socialiniame gyvenime, kai tu žinai, kad gali apsiginti pats ir apginti savo artimuosius. Sportas yra kaip ugdomoji priemonė ir jeigu tu sporte gali įveikti kažkokius dalykus ir sunkumus, tai tu gali įveikti ir gyvenime“, – intriguoja čempionas.

R.Kulis džiaugiasi, kad sportuoti dabar tapo madinga ir vis daugiau žmonių po darbų galima pamatyti parkuose bei stadionuose, važinėjančius dviračiais, riedučiais, spardančiais kamuolį. Trenerio teigimu, mes dažnai ieškome idealių sąlygų sportui, tačiau jeigu yra noras, visuomet atsiranda ir galimybės. Kad galėtum žaisti futbolą, nebūtina po langais turėti super futbolo stadioną – norint galima ir ant pievos pasidaryti vartus ir žaisti.

Asmeninio archyvo nuotr./„Get Fit“ treneris Ričardas Kulis
Asmeninio archyvo nuotr./„Get Fit“ treneris Ričardas Kulis

Daug pomėgių turintis ir sporto šakų praktikuojantis „Get Fit“ sporto klubo treneris, neseniai grįžęs iš futbolo mėgėjų pasaulio mini čempionato Brazilijoje, parsivežė puikų pavyzdį. „Brazilijoje žmonės vakarais eina į paplūdimį, sportuoja, žaidžia fotbolą basomis, tiesiog nusipiešę linijas ant smėlio, jeigu neturi vartų. O pas mus išgirstum – bloga aikštelė, nėra to, nėra ano. Jeigu yra noras, tai visai nereikia idealių sąlygų. Mums Lietuvoje atrodo, kad daug ko neturime, tačiau kai pakeliauji, pamatai, kad viskas yra daug paprasčiau“, – įsitikinęs sportininkas.

Anot jo, nereikia labai daug galvoti, o tiesiog vieną kartą imti ir išbėgti, atrasti savo pomėgį ar mėgstamą judėjimo būdą. „Vienam gal patiks bėgioti, kitam – važiuoti dviračiu ar riedučiais. Kiekvienas turime poreikį pajudėti ir svarbu tai išnaudoti, o ne sėdėti prie kompiuterio ar televizoriaus, juk galima bent pasivaikščioti su šuniuku.“

Jeigu po šių trenerio žodžių jaučiate, kaip kažkur giliai kūne suspurdėjo pažadas „Sportuoti pradėsiu nuo pirmadienio“, traukite jį į dienos šviesą kuo greičiau. Tailando bokso čempionas žada atgaivinti jūsų norą judėti ir kviečia į bendrovės „Realco“ organizuojamo projekto „Vasara mieste“ nemokamą fitneso su kovos elementais treniruotę, pakrausiančią jus energija visai savaitei!

Taigi rezervuokite laiką: liepos 25-oji, 18.30 val., Ozo parkas.

„Kviečiu visus praleisti laiką kitaip, išbandyti kažką naujo, susipažinti su naujais žmonėmis. Pajudėti, pasportuoti ir po to džiaugtis gera savijauta. Juk lauke sportuoti visada yra daug smagiau, nes organizmas gauna daugiau deguonies, todėl turime daugiau energijos. Ypač smagu parkuose, kur yra daugiau žalumos ir oras ypatingai grynas“, – „Get Fit“ sporto klubo treneris ragina nesnausti net didžiausius poilsio ant sofutės mėgėjus.

„Norime paskatinti bendruomenę, kuri čia išties gausi, aktyviai įsitraukti į bendras aktyvias veiklas. Juolab, kad parkas visai čia pat – šalia namų“, – sako projektą inicijavusios bendrovės atstovas Marijonas Chmieliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius