Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koks cukrus yra mažiau kenksmingas: rudas nerafinuotas ar baltas?

Baltasis cukrus, pagamintas iš cukranendrių runkelių, ir rudasis, pagamintas iš pačių cukranendrių, skiriasi tik spalva, sako Maisto ir veterinarijos tarnybos atstovė.
Cukrus kosmetikoje
Cukrus / Martin Cauchon, Flickr.com

„Vyrauja tokia nuomonė, kad rudasis cukrus yra ypač vertingas. Anksčiau rudasis cukrus buvo gaminamas nevalant jo iki galo, tad ir likdavo tam tikrų vertingesnių medžiagų“, – sako pašnekovė.

Dabar, pasak specialistės, labai dažnai viskas vyksta atvirkščiai: baltojo cukraus spalva keičiama, pridėjus melasos arba jį apdorojant aukštoje temperatūroje. Taip gaunamas karamelinis cukrus. „Todėl ir runkelių cukrus gali būti rudas, ne tik cukranendrių – baltas“, – aiškina pašnekovė.

Maisto ir veterinarijos tarnybos atstovės žodžiais, mineralinių medžiagų kiekio skirtumas tarp rudojo ir baltojo cukraus yra absoliučiai nereikšmingas. „Rudajame cukruje yra nedidelis kiekis mineralinių medžiagų, bet jos atneštų naudą tik tuomet, jeigu kiekvieną dieną žmogus suvalgytų milžinišką kiekį rudojo cukraus“, – tikina specialistė.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius