Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: senųjų rūšių daržovės mažina cukraus kiekį kraujyje

Orhuso universitetas Danijoje atliko diabetikams svarbų tyrimą, kuris parodė, kad senųjų tradicinių rūšių šiaurietiškos daržovės – morkos, ropės – yra gerokai naudingesnės diabetu sergantiems žmonėms, nes jos ne tokios saldžios ir turi naudingų sveikatai karčiųjų medžiagų.
Gaminame iš morkų
Morkos / Fotolia nuotr.

„Šios morkos iš tikrųjų yra geriau nei įprastiniai vaistai nuo diabeto“, – tvirtina sveikatos mokslų fakulteto Orhuse profesorius Peras Benjixas Jeppesenas.

Tokia yra sveikatos mokslų fakulteto profesoriaus iš Orhaus universiteto Danijoje nuomonė – ir tą nuomonę jis dabar jau gali pagrįsti faktais. Vykdydami specialiai tradicinėms šiaurietiškoms daržovėms skirtą projektą danų, specialistai paprašė, kad  diabetu sergantys žmonės per dieną suvalgytų po pusę kilogramo tokių senovinių rūšių daržovių. Bandymuose dalyvavę pacientai pripažino, kad prie jų skonio reikia priprasti, bet cukraus kiekis kraujyje tikrai sumažėjo, o savijauta pagerėjo.   

„Mes bandome rasti sprendimą kartu su ūkininkais, ir šiuo projektu taip pat siekiama, kad šių daržovių būtų galima gauti lengviau“, – teigia P. B. Jeppesenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius