Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 28

Skaitytojo skundas. Vilnieti, o ar tu tikras, kad nevažiuoji „zuikiu“?

Visi prisimename, kokia buvo liaudies reakcija, kai senus elektroninius viešojo transporto bilietus teko keisti į Vilniečių korteles. Nesutvarkyta sistema, žmonių...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas

Visi prisimename, kokia buvo liaudies reakcija, kai senus elektroninius viešojo transporto bilietus teko keisti į Vilniečių korteles. Nesutvarkyta sistema, žmonių nepasitenkinimas naujomis kainomis ir dar daugiau visokiausių keistenybių!

Atrodo, viskas šiek tiek aprimsta, prie naujos sistemos priprantama, bet... Pradeda stebinti naujas dalykas. Pasipildžius bilietą ir jį aktyvavus, pasirodo, gali sėkmingai važinėti zuikiu tol, kol tave prigaus keleivių kontrolė. Tu, kaip tvarkingas pilietis, saugiai ištiesi ranką su neva aktyvuotu bilietu (o juk tikrai jį aktyvavai!) dėdei ar tetai žalia liemene ir... Paaiškėja, kad tavo bilietas neaktyvuotas. Tave nuveda į raudoną automobiliuką ir išrašo lapelį, už kurį paklosi 30 Lt. Ir, svarbiausia, tokių atvejų ne vienas. Ir panašių straipsnių spaudoje jau pasirodė...

O kaip įrodysi, kad bilietą aktyvavai? Ar keleiviai kalti, kad komposteriai neveikia taip, kaip turėtų? Kur ieškoti kaltų? Ar dabar papildytą bilietą reikia priliesti prie kiekvieno komposterio autobuse ar troleibuse, kad jau būtum tikras? Kur ieškoti atsakymų? Ir, pagaliau, kaip spręsti šią problemą, kad į tokius „spąstus“ nepakliūtų daugiau viešojo transporto naudotojų?

Papildyta 16:25 val. SĮ „Susisiekimo paslaugos“ pateikė savo komentarą į skaitytojo skundą.

SĮ „Susisiekimo paslaugos“ primena, kad Vilniečio kortelėje esantis naujas bilietas negali būti aktyvintas kol galioja senas. „Keleiviai negali aktyvinti naujo bilieto kortele prilietę komposterį, kol nepasibaigs galioti ankstesnis bilietas. Pavyzdžiui, jei bilietas galioja iki lapkričio 28 d., naują bilietą bus galima aktyvinti tik lapkričio 29 dieną“, - priminė SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas.
Keleiviai pridėję Vilniečio kortelę prie komposterio ekrano, išgirs garsinį signalą, o ekrane bus rodomas tikslus laikas, iki kada galioja bilietas, turimų bilietų ir lėšų skaičius. Šią informaciją naudotojas gali pasitikslinti bet kada važiuodamas viešuoju transportu.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius