Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 01

Jubiliejinio turo metu „God Is An Astronaut“ surengė koncertą Lietuvoje

Dešimtį metų gyvuojanti, viena garsiausių Airijos grupių „God Is An Astronaut“ surengė koncertą Vilniuje, menų fabrike „LOFTAS“. Grupė, kuri pradėjusi savo karjerą nuo elektroninė...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas

Dešimtį metų gyvuojanti, viena garsiausių Airijos grupių „God Is An Astronaut“ surengė koncertą Vilniuje, menų fabrike „LOFTAS“. Grupė, kuri pradėjusi savo karjerą nuo elektroninės muzikos, nesitikėdama tokio pripažinimo, tiesiog besistengianti perteikti savo kūrybines idėjas muzikoje, dabar yra viena iš garsiausių post-rock‘o muzikos grupių pasaulyje. Grupė pasižyminti išskirtine muzikos stilistika, kurios vienu žodžiu neįmanoma apibūdinti, pritraukė daugybę savo gerbėjų, kurie susirinko ne tik iš Lietuvos. 

„LOFTAS“ buvo sausakimšas, publika rikiavosi į eilę ir kantriai laukė, kol galės įsigyti bilietą į mėgiamos grupės koncertą. Susirinko ne tik didžiausi šios grupės gerbėjai, bet ir gausus būrys smalsuolių, norinčių sužinoti – kas tokie tie astronautai ir kuo ypatinga jų muzika.

„God Is An Astronaut“ per dešimtį metų išleido šešis studijinius albumus, iš kurių ir pateikė geriausias dainas savo gerbėjams, tokias kaip „Echoes“, „Fragile“ ir „Route 666“, kurios nukėlė į kitą visatą. Scenoje pasirodė penkiese – trys gitaristai, klavišininkas ir būgnininkas. Vos pasigirdus pirmiesiems akordams, publika atrodė lyg užburta. Buvo momentų, kai sceną drebino netgi keturios gitaros.

Instrumentinė muzika, kurioje kiekvienas gali atrasti sau patinkančių kūrinių, privertė atitrūkti nuo dabarties ir leistis vadovaujamam šios grupės kūrybos.  Koncertas pritraukė ir sunkiosios muzikos gerbėjų, kurie nenusivylė „God Is An Astronaut“ muzikos įvairove, scenoje skambėjo ne tik lyriška muzika, bet ir puikiai perteiktas agresyvumas, už kurį buvo galima dėti didelį pliusą.

Koncertas praėjo sklandžiai, žinoma, nebuvo apsieita be klausytojų šūksnių „pakartot!“. Grupė žadėjo dar sugrįžti į Lietuvą.

Po koncerto grupės nariai neskubėjo pabėgti nuo scenos, maloniai priėmė padėkos žodžius už puikų pasirodymą, pasirašinėjo savo gerbėjams ir sutiko fotografuotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius