Viename iš Vilniaus kolegijos bendrabučių įrengtame kambaryje apsilankęs Kulinarijos studijos šefas Donatas Dabrovolskas ne tik susipažino su prabangiausio Lietuvoje studentiško kambario šeimininkėmis ir jų mitybos įpročiais, bet ir kartu su jomis pagamino du studentams tinkančius patiekalus.
Daugiau nei mėnesį naujajame kambaryje gyvenančios Dovilė Kaušakytė ir Živilė Kaušakytė, paklaustos šefo, skubėjo paneigti, kad pagrindinis studentų patiekalas yra bulvės, grikiai ir manai. D.Dabrovolskas dviems greitai paruošiamiems patiekalams pagrindiniu ingredientu parinko maistingas ir nebrangias kvietines kruopas.
Pasak profesionalaus kulinaro, jos kūrybiško šeimininko rankose gali pavisti tikru gardėsiu – pavyzdžiui, salotomis su kepintomis daržovėmis ir kvietiniu kruopų apkepu su varške.
II ir III kolegijos kurse studijuojančios merginos yra vegetarės ir įvairiausių daržovių stengiasi atsivežti iš gimtinės. Sezono metu jos taip pat renka vaistažoles, kurias naudoja visus metus.
Aprangos dizainą studijuojanti Dovilė sako maisto gaminimui mėgstanti skirti kuo mažiau laiko, tuo tarpu maitinimo verslo organizavimą studijuojanti Živilė dega meile kulinarijai ir dievina kambaryje įrengtą mini virtuvę su visais reikalingais prietaisais.