Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 29

Respublikinis renginys, nesudominęs žiniasklaidos

Respublikinėje šokių šventėje, kurią rengė Lietuvos liaudies kultūros centras ir Marijampolės savivaldybė, dalyvavo per 130 šokių kolektyvų iš 34 Lietuvos savivaldybių, per 3000 į...

Respublikinėje šokių šventėje, kurią rengė Lietuvos liaudies kultūros centras ir Marijampolės savivaldybė, dalyvavo per 130 šokių kolektyvų iš 34 Lietuvos savivaldybių, per 3000 įvairaus amžiaus šokėjų. Renginys vyko birželio 14-16 dieną.

Šventės koncepcija – susieti šventę su etniniais namo – sodo, bitės – žmogaus, ugnies – šeimos židinio simboliais, įprasminančiais pasaulį, šeimą kaip valstybės pamatą. Lietuvių liaudies tautosakoje sodas dažnai tapatinamas su žmogaus gyvenimu. Jį, kaip ir šeimą – namus,  reikia sodinti, prižiūrėti, saugoti, tad šventės temai atskleisti buvo pasirinktas „Sodauto“ pavadinimas.

Šventė Marijampolėje – vienas renginių, padėjusių kolektyvams geriau pasirengti jubiliejinei Lietuvos dainų šventei „Čia – mano namai“.

2014 m. birželio 28 – liepos 6 d. vyksianti šventė pakvies atsigręžti į savo namus – šeimą, gimtinę, tėvynę, dainą, sukvies per 35 tūkst. dalyvių iš Lietuvos ir per tūkstantį pasaulio lietuvių iš Argentinos, Australijos, Brazilijos, Didžiosios Britanijos, JAV, Islandijos, Latvijos, Rusijos, Ukrainos, Vokietijos bei kitų šalių.

Apmaudu, kad apie Marijampolėje vykusią šventę nerašė nei vienas šalies dienraštis, nenušvietė nei viena televizija ir radijas. Didžiausia gėda – LRT.

Šventės akimirkas užfiksavo Elektrėnų šokių kolektyvo „VIJŪNAS“ nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius