Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 17

Skandinaviškos virtuvės paslaptimis Trakuose dalinosi vienas garsiausių Islandijos šefų (nuotraukos)

Trakuose įsikūrusiame restorane „Apvalaus stalo klubas" lankėsi ir išskirtinę kulinarijos pamoką vedė vienas garsiausių Islandijos šefų Ragnar Omarsson.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Virtuvė

Trakuose įsikūrusiame restorane „Apvalaus stalo klubas" lankėsi ir išskirtinę kulinarijos pamoką vedė vienas garsiausių Islandijos šefų Ragnar Omarsson. Kulinarijos meistras pasakojo apie naujosios Skandinavijos virtuvės paslaptis ir gurmaniško vakaro metu dalyvių akyse gamino vakarienę iš vietinių ir specialiai atsivežtų produktų.

Kulinarijos meistrui iš Islandijos talkino jo bendratautis bei kolega garsus šefas Bjorgvin Myrdal, kuris šiuo metu dirba kartu su Ragnar Omarsson restorane „VOX", priklausiančiame viešbučiui Hilton Reykjavik Nordica Hotel.

Pasak restorano „Apvalaus stalo klubas" bendrasavininkės Rasos Šnaiderienės, garsių kulinarų vizitu itin susidomėjo Lietuvos gurmanai. „Gurmanai yra linkę prie mažesnių, labiau asmeniškesnių susibūrimų. Ruošdama tokius saloninius vakarus ilgainiui įsitikinau, kad svarbu ne tik paskanauti retų patiekalų bei susiburti stilingoje aplinkoje. Bene svarbiausiu dalyku visada išlieka žmogiškos bendrystės ir pasidalijimo džiaugsmo patyrimas", - sakė R. Šnaiderienė.

Pristatydamas naujausiosios Skandinavijos virtuvės paslaptis, šefas Ragnar islandiškus patiekalus gamino vakaro dalyvių akyse, naudodamas ir specialiai atsivežtus produktus iš Skandinavijos: ėrieną, arklieną, banginio mėsą bei specialiai marinuotą rožinį upėtakį. Virtuvės meistras iš Islandijos išreiškė susižavėjimą „Apvalaus stalo klubo" bendrasavininko Algimanto Lauciaus sodu ir lietuvaičius ragino atkreipti dėmesį į vietinių šalies produktų propagavimą.

„Lietuviškų produktų naudojimą kulinarijoje turi skatinti ne tik restoranų šeimininkai, bet taip pat ir politikai bei šalies vyriausybė. Nepakenktų, jei tai būtų reglamentuota ir jūsų šalies įstatymuose. Pavyzdžiui, Islandija džiaugiasi aukštos kokybės produktais, kas lemia ir tai, jog islandų šefai ir restoranai laikomi vienais rafinuočiausių pasaulyje", - vakaro svečiams pasakojo šefas Ragnar.

Jis apsidžiaugė išgirdęs, kad Trakuose įsikūrusio restorano meniu galima rasti patiekalų ir iš Lietuvos miškuose sumedžiotos elnienos bei stirnienos, uogų ir grybų bei greta ežere šviežiai sugauto laimikio.

Pasitikdami susirinkusius gurmanus, virtuvės meistrai iš Islandijos juos vaišino banginio karpačio. Vėliau lepino Islandijos langustinų mėsa bei didelio susižavėjimo sulaukusia langustinų sriuba. Vakaro pabaigoje šefai pateikė desertą, paruoštą iš Islandiško jogurto „skyr".

Šefas Ragnar - tikras virtuvės meistras, kulinarija susidomėjęs ir užsiimantis praktiškai jau nuo vaikystės. Ragnar garsėja savo paprastumu ruošiant maistą. Gaminant bet kuri patiekalą, jis atidžiai atrenka ingredientus, nes jam svarbiausia yra skonių derinys. Prioritetą šefas teikia šviežiems ingredientams dėl jų natūralaus, nepakitusio skonio. Iš islandiškų produktų labiausiai jis vertina ėrieną ir otą. Kulinarinės patirties Ragnar sėmėsi dirbamas garsiuose Suomijos, Prancūzijos, Norcegijos bei Jungtinių Valstijų restoranuose. Islandijoje jis du kartus yra pelnęs metų šefo vardą. Savo kulinarinį talentą Ragnar yra demonstravęs ir tarp geriausių planetos šefų pasauliniame kulinarijos konkurse „Bocuse d'Or".

Ragnar šefui talkinusio kulinaro Bjorgvin Myrdal žymiausias laimėjimas - 9 vieta prestižiniame pasauliniame kulinarijos konkurse „Bocuse d'Or" 2003 metais. Jis taip pat buvo šefu GALA vakaruose, kuriose dalyvavo Islandijos prezidentas Olafur Ragnar Grimason. Taip pat Norvegijos karaliaus, Danijos karalienės bei Švedijos karaliaus priėmimuose. 2000 metais Bjorgvin tapo jauniausiu metų šefu Islandijoje.

Specialioje kulinarinėje pamokoje dalyvavę gurmanai iš Lietuvos ne tik ragavo garsaus Islandijos kulinaro paruoštos vakarienės, bet ir ypatingo vyno iš Pietų Afrikos.

Apvalaus stalo klubo restoranas - viena išskirtinių vietų Trakuose, kuri savo paslaugų kokybe garsėja ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Ir trumpam vizitui užsukusiems, ir ilgiau apsistojusiems svečiams restoranas siūlo patiekalų įvairovę: gurmanišką prancūzų virtuvės meniu, paįvairintą lietuvių virtuvės akcentais, plačią pasaulio vynų kortą ir tradicinius lietuvių gėrimus. Patiekalų meniu koreguojamas pagal sezoną ir tuo metu esančias daržoves, o maisto gardinimui naudojamos šviežiai skintos prieskoninės žolelės kiekvieną dieną atkeliauja iš šeimininkų ekologinio ūkio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius