Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 05

2010–2011 metų NBA sezoną prisimenant: rekordai, žvaigždės, triumfas (video)

Pasibaigus Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) lokautui pasipylė įvairios kalbos apie žaidėjų mainus, persikėlimus į vienas ar kitas komandas. Šv. Kalėdų dieną prasidedančio sezono laukia daugybė žmonių ir nuolat seka gandus pasirodančius internete.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 NBA

Pasibaigus Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) lokautui pasipylė įvairios kalbos apie žaidėjų mainus, persikėlimus į vienas ar kitas komandas. Šv. Kalėdų dieną prasidedančio sezono laukia daugybė žmonių ir nuolat seka gandus pasirodančius internete. Trumpai apžvelgsime svarbiausius praėjusio NBA sezono įvykius, įsimintiniausius epizodus, žaidėjų bei komandų pasiekimus.

Chrisas Boshas, Dwyane’as Wade’as, LeBronas Jamesas – Majamio „Heat” didysis trejetas

Praėjusią vasarą tiek Klivlendo „Cavaliers” puolėjas L.Jamesas, tiek Toronto „Raptors” puolėjas Ch.Boshas tapo laisvaisiais agentais ir tuo pasinaudoję prisijungė prie „Heat” ekipos. Tuometinės „Cavaliers” ekipos žvaigždės persikėlimas sukėlė jo sirgalių nepykantą. Žmonės ėjo į gatves ir degino viską kas susije su L.Jamesu, o klubo savininkas neslėpė pykčio ir spaudoje. „Aš jums garantuoju, kad „Cavaliers” komanda NBA čempione taps anksčiau nei tai padarys L.Jamesas”, – supykęs kalbėjo Danas Gilbertas.

VIDEO: Miami Heat - Big 3 Highlights [HD]

B.Griffinas debiutavo „Clippers” ekipos gretose

2009 metais NBA naujokų biržoje pirmuoju šaukimu į Los Andželo „Clippers” ekipą pašauktas Blake’as Griffinas suteikė antrąjai Los Andželo komandai daug vilčių. Atletiškiausiu krepšininku pasaulyje laikomas krepšininkas dėl kelio operacijos negalėjo rungtyniauti visą 2009/2010 metų sezoną. Tačiau praėjusį sezoną B.Griffino debiutas įvyko ir jis buvo išties įspūdingas. Debiutinio sezono metu 22 metų 208 cm ūgio puolėjas rinkdavo po 22,5 taško, atkovodavo po 12,1 atšokusio kamuolio ir atlikdavo po 3,8 rezultatyvaus perdavimo. „Clippers” puolėjas taip pat susižėrė krūvą apdovanojimų. Jis tapo NBA metų naujoku bei buvo išrinktas į simbolinį naujokų komandos penketuką. B.Griffinas taip pat laimėjo ir NBA dėjimų konkursą bei dalyvavo NBA Visų žvaigždžių savaitgalio rungtynėse.

Žmogus „dvigubas dublis“ – Kevinas Love’as

Minesotos „Timberwolves” garbę ginantis Kevinas Love’as praėjusį sezoną įsirašė į NBA lygos istoriją kaip daugiausiai dvigubų dublių paeiliui atlikęs krepšininkas. 23 metų 208 cm ūgio puolėjas praėjusį sezoną atliko net 53 dvigubus dubliu iš eilės ir įsirašė į NBA istoriją. Per tas rungtynes „Timberwolves” laimėjo vos 13 kartų, bet paties K.Love’o rodikliai buvo įspūdingi – vidutiniškai po 21,8 taško, po 16,3 atkovoto kamuolio ir net devyniose dvikovose jis pelnydavo bent 20 taškų ir atkovodavo bent 20 kamuolių. Pasiekęs šį rekordą „Timberwolves” puolėjas pripažino, jog iš pradžių jo siekė dėl savęs, tačiau vėliau tai buvo daroma dėl sirgalių. „Maniau, kad rekordo siekiau dėl savęs, bet tai buvo daugiau dėl fanų. Pasiekęs rekordą atsikračiau didžiulės naštos ir tapo daugiau lengviau žaisti”, – tikino K.Love’as.

R.Allenas pagerino R.Millerio tritaškių rekordą

Bostono „Celtics” snaiperis Ray Allenas praėjusį sezoną taip pat įsirašė savo pavardę į NBA istoriją. „Celtics” snaiperis rungtynėse su Los Andželo „Lakers” pagal pataikytus tolimus metimus aplenkė Reggie Millerį ir tapo lygos rekordininku. 36 metų 196 cm ūgio snaiperis savo sąskaitoje po 2010/2011 metų sezono turi 2612 taiklių tritaškių ir gerokai lenkia buvusį Indianos „Pacers” snaiperį R.Millerį, kurio sąskaitoje 2560 tritaškių. Įdomu ir tai, jog „Celtics” gynėjui pasiekti šiam rezultatui užteko 300 mažiau rungtynių nei R.Milleriui. „Pacers” ekipos legenda taip pat stebėjo kaip R.Allenas pasieks šį rekordą ir jam tai padarius – pasveikino. „Beveik jaučiausi truputį susigėdęs, nes šiam rekordui buvo skirta tiek daug dėmesio, – kalbėjo R.Allenas. – Bet tai buvo tokia jaudinanti akimirka. Aš tai prisiminsiu visą likusį gyvenimą.“

D.Rose’as tapo naudingiausiu NBA lygos žaidėju

2008 metų NBA naujokų biržos pirmasis šaukimas Derrickas Rose’as tampa vis svarbesniu Čikagos „Bulls” ekipoje. 2009 metais 23 metų 191 cm ūgio gynėjas buvo išrinktas į NBA Visų žvaigždžių savaitgalio naujokų ir antramečių rungtynes, vėliau išrinktas į NBA pirmąją naujokų rinktinę bei tapo Metų naujoku. Praėjusį sezoną D.Rose’o vedina „Bulls” ekipa ne tik pateko į atkrintamąsias varžybas, tačiau ir nukeliavo iki konferencijos finalo, tačiau ten nusileido „Heat” ekipai. Buvusių krepšininkų ir trenerių pagyrų sulaukęs „Bulls” ekipos atakų organizatorius tapo 2010/2011 metų naudingiausias NBA lygos žaidėju. Paskutinį kartą naudingiausio sezono krepšininko prizu „Bulls“ gretose 1998 metais džiaugėsi Michaelas Jordanas. Net 5 kartus šį prizą pelniusi NBA legenda kiek anksčiau šį sezoną pripažino, kad Rose’as nusipelnė prestižinio trofėjaus. D.Rose’as praėjusį sezoną per 37,4 minutės aikštėje pelnydavo po 25 taškus, atkovodavo po 4,1 atšokusio kamuolio ir atlikdavo po 7,7 rezultatyvaus perdavimo.

D.Nowitzki ir Dalaso „Mavericks” triumfas

Vokietis Dirkas Nowitzkis, Dalaso „Mavericks” ekipa ir visas Dalasas pasiekė išsvajotą tikslą. Praėjusį sezoną D.Nowitzkio vedama „Mavericks” ekipa pirmąsyk klubo istorijoje tapo NBA čempione. Tai įvyko šeštose NBA finalo rungtynėse Majamyje. Pirmuoju čempionų titulu džiaugėsi visi „Mavericks” krepšininkai, kurie svečių arenoje 105:95 palaužė Majamio „Heat” ekipą. Po šių rungtynių buvo paskelbtas ir naudingiausias NBA finalo serijos žaidėjas, kuriuo tapo Vokietijos rinktinės ir „Mavericks” ekipos lyderis – D.Nowitzkis. „Tai tikra komanda, – teigė „Mavericks” treneris Rickas Carlisle’as. – Tai yra patyrusių NBA žaidėjų komanda. Mes nebėgame greitai ir nešokame aukštai. Šie vaikinai papildo vienas kito trūkumus. Mes žaidėme ir ėjome teisingu keliu – išlaikėme išbandymą. Tai yra fenomenalus dalykas Dalaso miestui.”

Prisimenant praėjusį NBA sezoną ir belaukiant naujojo sezono, kuris prasidės pirmąją Šv.Kalėdų dieną – siūlome peržiūrėti NBA išleistą video filmuką apie praėjusį sezoną.

VIDEO: 2010-11 NBA Season in Review

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius