Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 06

Kertuojų ledrogių čempionato rezultatai

Į Kertuojų „Ice Blokart“ čempionatą susirinko apie 20 atstovų iš: Vilniaus, Panevėžio ir Mingės jachtklubų, bei sportininkai atstovaujantys Nacionalinę buriavimo akademiją ir...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas

Į Kertuojų „Ice Blokart“ čempionatą susirinko apie 20 atstovų iš: Vilniaus, Panevėžio ir Mingės jachtklubų, bei sportininkai atstovaujantys Nacionalinę buriavimo akademiją ir Neringos sporto mokykla. Atvirame Kertuojų čempionate dalyvavo vienintelė mergina, atviro Baltijos šalių „Blokart‘ čempionė E. Mažeikaitė. Sportininkai varžėsi trijose DN; ICE Blokart ir atviroje (savadarbių) ledrogių klasėse.

Sausio 5 d. suagituoti neringiškio, „Blokart“ pasaulio čempiono Mato Mizgirio, žiemos sporto entuziastai pasiryžo išbandyti Kertuojų ežero (Molėtų raj.) ledą. Besirūpinant buriuotojų saugumu, pirmiausiai buvo įvertintas ledo storis ir klimatinės sąlygos. Kompetentinga organizacinė komisija sudaryta iš: pasaulio čempiono M. Mizgirio, DN ledrogių Europos čempiono ir pasaulio prizininko, bei “Blokart” vėjaračių daugkartinio atviro Baltijos šalių čempiono A. Žižio, įvertinusi Kertuojų ežero ledą, nutarė, kad jis saugus.

Gamtinės sąlygos, ledrogių buriuotojus nors ir nelepino tačiau teikė džiaugsmo. Džiugino tai, kad pūtė 4-6 m/s šiaurinis vėjas, oro temperatūra buvo 0 laipsnių. Nors ledas buvo lygus, tačiau jis buvo padengtas plonu sluoksniu sniego su vandeniu. Toks ledas profesionalų sportininkų yra laikomas „lėtas ledas‘. Toks ledas neleidžia pasiekti maksimalių greičių. ICE Blokart rungtyje vyravo 35 km/h, DN klasėje ženkliai didesnis. Dėl techninių kliučių nebuvo tiksliai fiksuotas.

Kertuojų atviras čempionatas prasidėjęs 12 val. baigėsi 17 val. jau sutemus. Įvyko šešios rungtys-važiavimai, kurių metu vyko permaininga kova. Susiformavo lyderių grupelė iš Vilniaus, Nidos ir Panevėžio sportininkų. Oficialūs rezultatai laukiami.

Paskutinio važiavimo metu, DN klasėje neatlaikė technika, trūko dešinė stiebo atotampa, po kurios A. Žižio stiebas raižė ledą kartu su ledrogių pačiūžomis. Nors čempionato sąlygos buvo neidealios, tačiau čempionato dalyviai draugiškai varžėsi, turiningai leido laiką kartu besidžiaugdami patirtomis emocijomis. Dėkojame VŠĮ „Irklakojis“ kuris parūpino „ICE Blokart: įrangą.

DN ledrogių klasėje:

1. Algirdas Žižys (Vilnius)               1, 1, 1, 1, 2  -  6 tšk.
2. Artūras (Vilnius)                         2, 2, 2, 2, 1  -  9 tšk.
ICE Blokart kvalifikaciją praėjusių ir čempionato nugalėtojų sąrašas:
1. Matas Mizgiris (Neringa)              3, 3, 1, 1, 1  -  6 tšk.
2. Emilė Mažeikaitė (Neringos s/m)  4, 1, 2, 2, 2  – 7 tšk.
3. Marius Zaboras (Vilnius)              2, 2, 3, 3, 3  – 10 tšk.
4. Mindaugas Bečelis (Panevėžys)   1, 4, 5, 4, 4  – 13 tšk.
5. Liutauras Kižys (Vilnius)              5, 5, 4, 5, 6  – 19 tšk.
6. Arūnas Maisiejus ( Panevėžys)     6, 6, 7, 6, 5  – 23 tšk.
7. Juozas Bečelis (Panevėžys)         7, 8, 6, 7, 8 – 36 tšk.
8. Tomas Bučinskas (Vilnius)           8, 7, 7, 8, 8 – 38 tšk.

Atviroje ledrogių klasėje:

1. Juozas Bečelis (Panevėžys)         1, 2, 3, 1, – 7 tšk.
2. Alvydas Kasperiūnas (Panevėžys).2, 1, 3, 3, – 9 tšk.
3. Vytautas Talalas (Panevėžys)...    3, 3, 2, 2, – 10 tšk.

Visi ledrogių entuziastai laukia tinkamų oro sąlygų, kad sudalyvautų atvirame 2013m. Baltijos šalių čempionate kuris vyks vasario 22-24d., Neringoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius