Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 29

„Samsung kartos“ auklėtiniai tobulino metimą ir kamuolio perdavimą

Gabiausius Lietuvos jaunuosius krepšininkus vienijantis „Samsung karta“ projektas praėjusį savaitgalį atvyko į Šiaulius. Saulės mieste buvo surengta jau trečioji šio projekto...
Samsung karta
Samsung karta

Gabiausius Lietuvos jaunuosius krepšininkus vienijantis „Samsung karta“ projektas praėjusį savaitgalį atvyko į Šiaulius. Saulės mieste buvo surengta jau trečioji šio projekto dalyvių treniruotė su žinomais treneriais.

Šį kartą vaikus krepšinio paslapčių mokė Linas Kvedaravičius ir Arūnas Kačerauskas. „Šiaulių“ arenoje plušėję 10-12 metų berniukai daugiau nei 3 valandas sportavo, bendravo su treneriais ir varžėsi vieni su kitais.

„Įspūdžiai tik geri, vaikų akys dega, jie dirba su noru. Man patiko jų teigiami žvilgsniai, geros emocijos, – nuotaikas po treniruotės apibūdino treneris A.Kačerauskas. – Dar sunku spręsti apie šių vaikų ateitį, jiems reikės dar daug dirbti. Vien čia pabūti neužteks.“

L.Kvedaravičius daugiausia dėmesio skyrė jaunųjų krepšininkų metimo technikai, o A.Kačerauskas – kamuolio perdavimo tobulinimui.

„Vaikus reikia mokyti techniškai atlikti metimo veiksmą. Šie vaikai dar tik formuojasi, todėl pabandėme patarti, kad po truputį tobulintų savo metimą“, – pasakojo L.Kvedaravičius.

„Vaikams sakiau, kad jeigu turime vieną gerą kamuolio perdavinėtoją – Šarūną Jasikevičių, kuris greitai neatstovaus rinktinei, tai reikia ieškoti jam pamainos. Akcentavau būtent kamuolio perdavimo techniką“, – savo darbo subtilybes atskleidė A.Kačerauskas.

Tai jau trečioji tokia „Samsung kartos“ krepšininkų treniruotė su žinomais šalies treneriais. Rugsėjį jie treniravosi Kaune, o lapkritį – Vilniuje. Gruodį gabiausi Lietuvos jaunieji krepšininkai susirinks Klaipėdoje. 

Iš viso projekte dalyvauja 14 vaikų iš 7 krepšinio mokyklų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.
„Samsung karta“ projekto tikslas – jaunajai šalies krepšinio kartai suteikti geresnes sąlygas tobulėti ir siekti sportinių tikslų. Ilgalaikio projekto metu „Samsung“ globoja talentingiausius šalies krepšinio mokyklų auklėtinius, kuriuos atrinko Lietuvos krepšinio federacija, treneriai ir mokyklų vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius