-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Aktorė Airida Gintautaitė: filmavimo aikštelėje kartu su Johnu Malkovichiumi

Aktorė Airida Gintautaitė laiko poilsiui neturi. Iš karto po Oskaro Koršunovo spektaklio „Miranda“ premjeros ji išlėkė į „Oskaro“ laureato Gabriele Salvatoreso juostos „Sibirietiškas auklėjimas“ filmavimą (angl. „Siberian Education“). Jame A.Gintautaitė vaidina kartu su garsiu amerikiečių kino aktoriumi Johnu Malkovichiumi.
Airida Gintautaitė spektaklyje „Miranda“.
Airida Gintautaitė spektaklyje „Miranda“. / Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

Filmavimas aktorei prasidėjo ketvirtadienį, ankstyvą rytą po spektaklio premjeros. Per naktį aktorė iš neįgalios, 7-ojo dešimtmečio bute įkalintos Mirandos persikūnijo į Padniestrėje 1985–1995 m. gyvenančią Aną. A.Gintautaitė vaidina pagrindinio filmo herojaus, be tėvo likusio Kolymos motiną, o J.Malkovichius – jo senelį Kuzią. Abu jie jaunuolį moko gyvenimo tiesų, o svarbiausia – kaip nepasiduoti sovietų valdžiai.

Italų režisieriaus G.Salvatoreso filmas Vilniuje pradėtas filmuoti rugsėjo mėnesį, o ekranuose turėtų pasirodyti kitų metų pabaigoje. Filmavimas gali trukti iki žiemos pabaigos, tad A.Gintautaitei teks derinti darbą Oskaro Koršunovo teatre su kinu.

Aktorius J.Malkovichius yra filmavęsis tokiuose garsiuose filmuose kaip „Perskaityk ir sudegink“, „Transformeriai: tamsioji mėnulio pusė“, „Laumės vaikas“ su Angelina Jolie, 1999-aisiais buvo sukurtas filmas „Būti Džonu Malkovičiumi“ (angl. „Being John Malkovich“).

Nors JAV aktoriaus, režisieriaus ir prodiuserio J.Malkovichiaus viešnagė Vilniuje kruopščiai slepiama, ketvirtadienį 15min.lt fotografui pavyko įamžinti šią kino garsenybę.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Johnas Malkovichius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Johnas Malkovichius

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius