Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antanas Škėma šiandien būtų šventęs gimtadienį. Jo anūkė: „Jo namai JAV visuomet buvo pilni muzikos, knygų ir pokalbių“

Mylintis tėvas, daug dėmesio skiriantis savo dukters išsilavinimui, kosmopolitiškas, plačius horizontus prieš save matantis kūrėjas, o kartu ir praeities traumų persekiojamas žmogus. Tokia asmenybė nuo vaikystės iš mamos pasakojimų iškildavo jo anūkei Corinnai Škėmai Snyder. Nors ji gimė seneliui jau nebesant gyvam, jo literatūrinis palikimas iki šiol nuolatos greta jos. „Būti A.Škėmos anūke – labai keistas vaidmuo“, – interviu 15min pasakojo „Baltos drobulės“ autoriaus anūkė.
Corinna Škėma Snyder
Corinna Škėma Snyder / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Oficialiai skelbiama informacija, kad A.Škėma gimė 1910 metų lapkričio 29 dieną, tad, pagal šiuos duomenis, jam šiemet būtų sukakę 111 metų. Tiesa, nauji literatūros tyrinėtojų duomenys skelbia, kad A.Škėma gimė ne 1910, o 1911 metais. Krikšto įrašas skelbia, kad A.Škėma gimė 1911 metų lapkričio 29-ąją.

Prieš kurį laiką C.Škėma Snyder lankėsi ir Lietuvoje, kur dalyvavo spektaklio pagal A.Škėmos kūrinį „Pabudimas“ premjeroje. A.Škėmos gimimo dienos proga siūlome prisiminti pokalbį su „Baltos drobulės“ autoriaus anūke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius