Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dailininkas Vytautas Kusas atidarė devynias parodas vienu metu

Gegužės 17 dieną 12 valandą 8-iuose Žemaitijos miestuose vienu laiku (pasitelkus video įrašą) buvo atidarytos 9-ios palangiškio dailininko,poeto Vytauto Kuso autorinės parodos ir tą pačią dieną menininkas visas ekspozicijų vietas aplankė ir pats. Agentūra „Factum“ įregistravo naują Lietuvos rekordą.
Rutulio formos paveikslai Palangos bibliotekoje.
Rutulio formos paveikslai Palangos bibliotekoje. / Bronislavos Baranauskaitės nuotr.

Diplome rašoma:

„Daugiausia tuo pačiu laiku skirtinguose miestuose
atidaryta vieno autoriaus parodų
–   9 parodos   –
dailininko Vytauto Kuso
atidarytos Naujojoje Akmenėje, Akmenėje,
Mažeikiuose, Skuode, Salantuose, Plungėje,
Kretingoje ir Palangoje
2013 m. gegužės 17 d.“.

Tai analogo Lietuvoje neturintis  parodų maratonas 2013 metų kultūros sostinę Palangą pristatyti 8-iuose Žemaitijos miestuose. N.Akmenėje, Akmenėje, Mažeikiuose, Skuode, Salantuose, Plungėje, Kretingoje ir Palangoje eksponuojama per 350  Vytauto Kuso skirtinga technika ir skirtingom manierom sukurtų paveikslų (aliejinė tapyba, pastelė, piešiniai, miniatiūros, mišri technika,akrilas, autorinė technika) .

Šį užmanymą  gvildenau beveik penkerius metus, o 2012 metais gavęs iš Palangos savivaldybės dalinį projekto finansavimą pradėjau intensyviai ruoštis jo įgyvendinimui.

Menininkas Vytautas Kusas: „Šį užmanymą  gvildenau beveik penkerius metus, o 2012 metais gavęs iš Palangos savivaldybės dalinį projekto finansavimą pradėjau intensyviai ruoštis jo įgyvendinimui. Buvo keli variantai-keitėsi miestai,paveikslai,keitėsi ir pati idėja, bet galutinis, variantas turi vientisumo, solidumo.

Kiekviename mieste eksponuoju tuos darbus,kurių anksčiau čia nebuvau pristatęs.Ir visos parodos yra su daliniu ekspozicijos atnaujinimu 2013 metų kūriniais.N.Akmenėje-3 Lietuvos rekordai ir 1000 paveikslų parodos fragmentai,Akmenėje-mini galerija,skirta M.K.Čiurlionio 100-osioms mirimo metinėms,Mažeikiuose-medžio ir drobės sintezė,Skuode-abstrakcijos akrilu,o Salantuose-įvairovė kelių stilių,Plungėje-purškimo technika sukurti darbai,Kretingoje-improvizacijos M.K.Čiurlionio temomis,o Palangoje eksponuoju pačius naujausius darbus dviejose erdvėse:vienoje-ištapyti rutuliai arba kitaip sakant paveikslai be pradžios ir pabaigos ir panoraminiai darbai,o kitoje-aliejumi ant apskritimo formos drobės tapyti paveikslai.

Šiuo parodų maratonu per Žemaitiją norėjau parodyti visuomenei,kokios neaprėpiamos,kokios neišsenkančios kuriančio žmogaus galimybės.Tai buvo iššūkis sau kaip žmogui ir kaip kūrėjui,tai buvo jėgų išbandymas.Tai buvo vieno kuriančio žmogaus galimybės,bet ir tos neišsemtos,nes dirbtuvėse liko darbų ir 10-ai ,ir 11-ai parodai.Nes tapyba,poezija-tai mano  gyvenimas,tai širdies tvinksniai,kvėpavimas,tai mano gyvenimo misija.

Jei manęs kas klaustų: “Kuo būčiau,jei nebūčiau dailininku? Aš atsakyčiau:“Būčiau dailininku“.

Esu ne tik dailininkas,bet ir poetas.Planuose buvo išleisti dešimtąją poezijos knygą ir parodų maratono metu ją pristatyti,bet dėl lėšų stygiaus jos nėra.Rankraščiai sukaupti ne tik šiai,bet kaupiasi  ir dar vienai knygai kaip ir idėjos naujoms parodoms.Ir nors ši 9-ių parodų puokštė Žemaitijai peržengė mano kūrybinio kelio jau dviejų šimtų penkiasdešimt suorganizuotų parodų skaičių.

Gyvenu,kad kurčiau,kad bet kada galėčiau pasakyti,jog padariau tiek,kiek padariau.Ir žinau,kad galiu padaryti dar daugiau,ko ir siekiu ir noriu pabrėžti,kad žmogaus galimybių skalė dar neišmatuota.Kaip neišmatuojamas skausmas,meilė,laimė,nors jų vaisių skonį nuolat jaučiame.Noriu ir stengiuosi būti laimingas kurdamas ir savo kūryba dalindamasis su parodų lankytojais.Jei prie vieno,kito darbo žmogus sustoja,susimąsto-tai jau labai daug.“

Parodos eksponuojamos: N.Akmenės  kultūros rūmuose /Nepriklausomybės g. 25
                                         Akmenės krašto muziejuje/K.Kasakausko g.17
                                          Mažeikių muziejuje/Burbos g. 9
                                          Skuodo kultūros centre/Gedimino a.1
                                          Salantų kultūros centre/A.Salio g.4
                                          Plungės viešojoje bibliotekoje/Parko g.5c
                                          Kretingos kultūros centre/J.Pabrėžos g.1
                                          Palangos viešojoje bibliotekoje/Vytauto g. 61
                                          Palangos kavinėje galerijoje „Liepa“/Sodų g.14b.            
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius