-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotografė Dovilė Dagienė užėmė 2-ą vietą prestižiniuose „Sony World Photography awards“

Didžiausio pasaulyje fotografijos konkurso „2015 Sony World Photography Awards“, garbės komisija penktadienį apdovanojo Lietuvos fotografę Dovilę Dagienę 2-a vieta profesionalų konkurse gyvenimo būdo kategorijoje.
Dovilė Dagienė
Dovilė Dagienė / Asmeninio albumo nuotr.

Dovilės Dagienės – fotografės, dėstytojos, kuri gyvena ir dirba Vilniuje, fotografijų serija „Berniukas su lazda“ buvo atrinkta iš daugiau kaip 87,000 paraiškų pateiktų profesionalų kategorijos konkursui. 2012 metais fotografė buvo nominuota apdovanojimams mėgėjų kategorijoje.

Apdovanojimas buvo įteiktas iškilmingoje 2015 Sony World Photography apdovanojimų ceremonijoje surengtoje Londone, kuriame dalyvavo ir pati fotografė.

Kaip antros vietos laimėtojos D.Dagienės fotografijų serija bus eksponuojama legendiniame Somerset House meno centre Londone rengiamoje 2015 Sony World Photography Awards parodoje. Fotografijos taip pat bus publikuojamos 2015 metų Sony World Photography Awards knygoje.

Apie „Berniuką su lazda“

„Šis darbas, kaip ir dauguma gimė iš asmeninės patirties. Vieną vasarą, prieš mano gimtadienį, šeimyna ėmė klausinėti, ką norėčiau gautivdovanų. Tuos pokalbius nugirdęs mano vaikas ir pats labai susirūpino, ką man padovanoti. Pamenu, kalbėjom apie daiktus, kurių mums nereikia, pigius blizgučius ir širdžiai mielas dovanas. Ir tuomet mano herojus apsisprendė, kad padovanos lazdeles, kurias rinkdavo mūsų ilgų pasivaikčiojimų metu. Tai buvo viena iš pačių nuostabiausių dovanų, kokią esu gavusi – 25 lazdelių kolekcija. Vėliau pastebėjau, kaip dažnai mano fotografijose atsiranda vaikas su lazdele rankoje. Pamačiau, jog tokių kaip mano serijos herojų pilni parkai, miesto gatvės – tai, ko gero, fundamentaliausias pasaulio pažinimo įrankis vaiko rankoje.“

Fotografė džiaugiasi – įvertinimas – tai tam tikras pasitikrinimas, viena kūrybinio kelio stotelė, kurioje išlipi apsidairyti, ar esi teisingame kelyje.

„Nuostabu, kai tavo darbas pastebimas tarp gausybės kitų puikių pretendentų, fotografijos pasaulio profesionalų,“ – sako D.Dagienė.

Apdovanojimai – 8 kartą

Profesionalų konkurso gyvenimo būdo kategorijos nugalėtoju paskelbtas Kinų tautybės fotografas Li Fan, trečia vieta apdovanotas Rusijos fotografas Ramil Gilvanov.

Aštuntus metus rengiami Sony World Photography Awards, kasmet pristato geriausius viso žanrų spektro šiandieninius pasaulio fotografus. Konkursas atviras įvarių gebėjimų fotografams yra autoritetingas balsas fotografjos pasaulyje, pritraukiantis tiek naujus talentus, tiek pasaulyje jau pripažintus profesionalus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius