-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Arbačiauskas: gyvendamas kaip šiltnamyje žmogus netobulėja

„Esu scenos žmogus, bet prieš tiesioginį eterį jaudinsiuos – jei būtų kitaip, vadinasi, kažkas blogai su manimi“, – portalui LRT.lt sako aktorius Giedrius Arbačiauskas. LRT 100 valandų tiesioginėje transliacijoje antradienį aktorius skaitė Vytauto V.Landsbergio „Obuolių pasakas“, o jam pritarė žmona Agnė Arbačiauskienė, grojusi violončele.
Giedrius Arbačiauskas
Giedrius Arbačiauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Bus tikrai smagus reikalas“, – prieš pasirodymą reziumavo G.Arbačiauskas. Tiesa, nors atlikėjui scena – lyg antri namai, jis teigė, kad 100 valandų tiesioginė transliacija kelia šiek tiek nerimo: „Tiesioginis eteris, retai pasitaiko. Jei pasiruoši, tada nerimo nedaug, tik galvoji, kad viskas pavyktų. Prieš sceną, aišku, jaudinuosi. Kaip sako visi mano kolegos, jei atlikėjas nesijaudina, tai jam kažkas negerai. Kai išeini į sceną, jaudulys dingsta, nes turi koncentruotis į tai, ką darai, o ne kaip atrodai“, – sako aktorius, dalyvaujantis ir naujajame LRT penkių koncertų cikle „Gražiausios poetų dainos.“

Pasak G.Arbačiausko, atlikti poetų dainas – didelis džiaugsmas. „Esu scenos žmogus, aktorius, bardas, o dainuojamosios poezijos žanre irgi ne naujokas – kuriu dainas, dalyvauju festivaliuose ir koncertuose. Bet „Poetų dainose“ viskas šiek tiek kitaip... Dainuoji ne tik su gitara, bet kartu su orkestru, todėl prasiplečia dainos skambėjimas“, – sako G.Arbačiauskas.

Aktorius neslepia, kad net ir po tiek metų sceninės patirties vis dar susiduria su iššūkiais ir jų nevengia. „Į iššūkius tiesiog patenku, bet nuo jų nebėgu. Nors vien tik iššūkiai gali sukelti daug streso, mane jie gąsdina tik iš pradžių. Iššūkiai leidžia pasiekti tai, ko galvojai, kad niekada nepasieksi. Šiltnamio sąlygomis žmogus aptingsta ir užmiega, o iššūkiai skatina pasitempti, susikoncentruoti“, – portalui LRT.lt tvirtina G.Arbačiauskas.

Apie tai, ar po visų projektų ir darbo LRT įgarsinimo studijoje dar lieka laiko žiūrėti televiziją, aktorius atsakė, kad visko „nevalgo“ ir atsirenka, ką žiūrėti.

„Neatsisakau televizijos, ten yra įdomių dalykų. Žiūriu intelektinės laidas, pavyzdžiui, „Auksinį protą“ – ten daug įdomaus sužinome. Domina dokumentika. Aišku, laiko nėra tiek daug, visko ir nepamatai. Jei turiu galimybę, atsisuku laidas. Džiugu, kad LRT nėra reklamos“, – tikina G.Arbačiauskas.

Projektas „100 valandų“ vyksta Lukiškių aikštėje rugpjūčio 27–31 dienomis. Gyvai transliuojamos mėgstamiausios LRT laidos: „Panorama“, „Ryto garsai“, „Labas rytas“, „Lietuvos diena“, „60 minučių“, „Nacionalinė ekspedicija“, „Beatos virtuvė“. „100 valandų“ transliaciją ketinama užfiksuoti kaip Lietuvos rekordą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius