Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsimintiniausiu 2012 metų Kauno menininku išrinktas Donaldas Kajokas

Kauno menininkų namų Meno kolegija, kaip ir kiekvienais metais, jau 15-ąjį kartą rinko įsimintiniausią Kauno menininką. Per 2012 metus reikšmingus darbus sukūrusį dailininką, grafiką, skulptorių ar tapytoją, architektą, poetą, kompozitorių ar muziką, šokėją ar dainininką, aktorių ar režisierių siūlė Kauno kūrybinės sąjungos.
Poetas Donaldas Kajokas.
Poetas Donaldas Kajokas. / Z.Baltrušio nuotr.

Įsimintiniausio Kauno menininko rinkimai yra išskirtiniai, nes laureatus išrenka ne kritikai, verslininkai ar politikai, bet patys menininkai. Tai menininkų padėka savo kolegoms ir jų įvertinimas už reikšmingiausius metų darbus.

Kauno menininkų namų Meno kolegija, atsižvelgdama į kūrybinių sąjungų pasiūlytus pretendentus, išrinko įsimintiniausią Kauno menininką. Juo tapo rašytojas Donaldas Kajokas už šiais metais išleistą knygą „Ežeras ir kiti jį lydintys asmenys“.

Iškilminga pagerbimo ceremonija įvyks 2013 m. sausio mėn. 7 d. Kauno menininkų namuose.

Per tris dešimtis labai kūrybingų metų rašytojas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas  Donaldas Kajokas išleido keliolika įvairaus žanro knygų: poezijos bei esė rinktinių, romanų, o literatūrinių apdovanojimų sąrašas irgi įspūdingas: Jotvingių, Poezijos pavasario, Lietuvos rašytojų sąjungos, Nacionalinės kultūros ir meno, kaunietiškos Vieno lito, visai neseniai už kūrybiškiausią metų poezijos rinktinę „Kurčiam asiliukui“ laureatas. Poeto kūryba versta į daugelį užsienio kalbų.

Rašytojas Donaldas Kajokas šiemet išleido naują romaną „Ežeras ir kiti jį lydintys asmenys“, kuris dalyvauja ir Geriausios metų knygos rinkimuose.

D.Kajoko kūryboje glaudžiai persipina rytų ir vakarų filosofinės įžvalgos, jam artimos biblinės temos, bendražmogiškos patirtys, žodinė kūryba yra labai subtili, trapi, įžvalgi, jautri. Donaldas Kajokas puikus gamtos pajautų žinovas, o žmogaus psichologijos paslaptys jam artimos, problemiškos, tačiau giminiškos, savos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius