Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė 84 metų kultinis kino režisierius Kenas Russellas

Didžiosios Britanijos kino režisierius Kenas Russellas, kurio drąsūs, kai kada ir įžūlūs filmai tapdavo žiūrovų ir kritikų kantrybės išbandymu, mirė būdamas 84 metų.
Kenas Russellas
Kenas Russellas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

K.Russellas mirė ligoninėje sekmadienį po daugybinio insulto, pirmadienį pranešė jo sūnus Alexas Verney-Elliottas.

„Mano tėvas mirė ramiai, – sakė jis. – Jį ištiko keli insultai. Jis mirė su šypsena veide.“

Viena iš didžiausių K.Russello sėkmių tapo 1969 metų filmas „Įsimylėjusios moterys“ (Women in Love), sukurtas pagal Davido Herberto Lawrence'o romaną.

VIDEO: Women In Love (1969)

 

Ši kino juosta buvo nominuota JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimui už geriausią režisūrą ir scenarijų, kurį parašė Larry Krameris, o pagrindinį vaidmenį sukūrusi Glenda Jackson pelnė geriausios aktorės „Oskarą“.

K.Russellas savo tamsiąja pusę atskleidė 1967 metų filme „Dantės pragaras“ (Dante's Inferno) apie XIX šimtmečio anglų poetą ir tapytoją Dante Gabrielį Rossetti. Režisierius akcentavo skirtumus tarp D.G.Rossetti pastangų idealizuoti savo žmonos įvaizdį ir tikrovės, jog ji buvo priklausoma nuo narkotikų.

Jis mirė su šypsena veide.

Dar labiau provokuojančiu tapo 1970 metais K.Russello sukurtas filmas „Septynių šydų šokis“ (The Dance of the Seven Veils), kuriame austrų kompozitorius Richardas Straussas vaizduojamas kaip slaptas nacis, diriguojantis valsus, pagal kuriuos grupė esesininkų kankina žydą.

1971 metais K.Russellas pateko į kritikų nemalonę už filmą „Velniai“ (The Devils), kuriame vaidino Vanessa Redgrave, kai į jo pirminę versiją buvo įtraukta scena, vaizduojanti nuogas vienuoles.

Ekscentriškas režisierius per savo 55 metų karjerą taip pat sukūrė miuziklą „Tomis“ (Tommy) pagal grupės „The Who“ roko operą, taip pat kultinį siaubo filmą „Baltojo kirmino irštva“ (Lair of the White Worm), kuriame vieną iš savo pirmųjų vaidmenį sukūrė aktorius Hugh Grantas.

2007 metų K.Russellas dalyvavo Britanijos televizijos šou „Celebrity Big Brother“, tačiau paliko šį projektą po kelių dienų, kilus nesutarimui su jo dalyve Jade Goody.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius