Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė garsus rusų aktorius ir režisierius Michailas Kozakovas, amžinasis rusų scenos Hamletas

Žymus rusų aktorius ir režisierius Michailas Kozakovas mirė po ilgos ligos.
Michailas Kozakovas filme „Žmogus amfibija“ atliko chrestomatinio piktadario Pedro Zuritos vaidmenį.
Michailas Kozakovas filme „Žmogus amfibija“ atliko chrestomatinio piktadario Pedro Zuritos vaidmenį. / Kadras iš „YouTube“

Anksčiau Rusijos žiniasklaidoje minėta, kad 76-erių aktorius buvo gydomas vienoje Izraelio klinikų, pastaruoju metu gulėjo slaugos ligoninėje. Jam buvęs nustatytas plaučių vėžys.

M.Kozakovas vaidino Maskvos teatruose: Majakovskio, „Sovremennik“, MChAT, Malaja Bronaja gatvėje.

Filmavosi juostose „Žmogžudystė Dantės gatvėje“, „Žmogus amfibija“, „Sveiki, aš jūsų teta“. Režisavo filmus „Pokrovo vartai“, „Bevardė žvaigždė“.

Rusijos prezidento atstovas tarptautinio bendradarbiavimo kultūros srityje Michailas Švydkojus M.Kozakovą pavadino rusų teatro Hamletu.

„Jis įžengė į mūsų gyvenimą, iš esmės, penkiasdešimtųjų viduryje, kai suvaidino filme „Žmogžudystė Dantės gatvėje“, – pasakė penktadienį M.Švydkojus ir pridūrė, kad M.Kozakovas vėliau vaidino Hamletą, atliko daugybę kitų vaidmenų.

„Jis buvo amžinas Rusijos scenos Hamletas. Jis buvo žmogus refleksuojantis, jį visi mylėjo, jo išėjimas yra tragiškas“, – sakė M.Švydkojus.

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas išreiškė nuoširdžiausią užuojautą M.Kozakovo artimiesiems, pranešė Kremliaus spaudos tarnyba.

Tai jau antra didelė Rusijos kinematografo netektis pastaruoju metu. Prieš tris savaites Maskvoje mirė viena garsiausių Rusijos aktorių Liudmila Gurčenko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius