Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Režisierė Kotryna Siaurusaitytė – apie „Pink Floyd“ ir magišką Čiurlionio pasaulį

15min klausia meno ir kultūros žmonių, kokie filmai, knygos, muzika ir kita kūryba įkvepia juos šiomis dienomis. Šį kartą savo mėgstama kūryba dalijasi režisierė Kotryna Siaurusaitytė.
Kotryna Siaurusaitytė
Kotryna Siaurusaitytė / A.Gudo nuotr./ 15min dizainas

Literatūra | nuo G.Garcia Márquez’o iki M.Bulgakovo

Negalėčiau išskirti vienos knygos. Mane labiausiai žavi magiškojo realizmo srovė literatūroje. Tad mano mėgstamiausios knygos būtų: Gabriel García Márquez’o romanas „Šimtas metų vienatvės“, Juano Rulfo romanas „Pedras Paramas“, Italo Calvino trilogija „Mūsų protėviai“, Michailo Bulgakovo romanas „Meistras ir Margarita“. Tai būtent tie kūriniai, prie kurių vis sugrįžtu ir esu perskaičiusi po keletą kartų, nes jie, rodos, neišsemiami idėjų, žinių, žmogaus išmonės ir fantazijos prasme.

Wikipedia nuotr./Juan Rulfo
Wikipedia nuotr./Juan Rulfo

Kinas | „Stalkeris“

Kalbėdama apie kiną pašnekovė teigė: „Nemažai yra puikiai padarytų filmų, bet man didžiausią įspūdį paliko Andrejaus Tarkovskio filmas „Stalkeris“. Keistai gražus kraštovaizdis, nuostabiai sukurta nyki ir apokaliptinė atmosfera, poetiniais vaizdiniais (visas veiksmas vykstantis lyg per pastovią miglą ir nesibaigiantį lietų), įdomiais paslaptingais garsiniais sprendimais apipintos scenos, per kurias keliauja trys personažai, netobuli ir pernelyg „tikri“, tad simpatiški ir nepavaldūs laikui.“

VIDEO: Filmo „Stalkeris“ anonsas

Spektaklis | „Dieviškoji komedija“

Tiesa, jau neberodomas, tačiau režisierė vertina ir vadina įsimintiniausiu Eimunto Nekrošiaus spektaklį „Dieviškoji komedija“:

„Šiame spektaklyje tik paprastomis priemonėmis ir begaline išmone scenoje sukuriama kelionė ir visa magija. Neturiu šiuo metu mėgstamiausio einančio teatre spektaklio. Perfrazuodama Vincento van Gogo frazę iš laiškų savo broliui Teo, manau, kad mėgstamiausiu spektakliu taps tas, kuris dar bus sukurtas.“

Kamilės Žickytės nuotr./Spektaklis „Dieviškoji komedija“
Kamilės Žickytės nuotr./Spektaklis „Dieviškoji komedija“
„Meno forto“ nuotr./Dieviškoji Komedija
„Meno forto“ nuotr./Dieviškoji Komedija

Muzikos kūrinys | „Atom Heart Mother Suite“

K.Siaurusaitytė pasakojo, kad kiekvieną dieną mėgstamiausiu jai tampa vis kitas muzikos kūrinys:

„Priklauso nuo nuotaikos, dienos gražumo ir kelio, kuriuo keliauju, jo klausydamasi. Šiandieną tiek ausinėse, tiek galvoje be sustojimo skamba Pink Floyd „Atom Heart Mother Suite“, – teigė ji.

VIDEO: Atom Heart Mother Suite

Paroda | „Angelų takais“

„Interaktyvi virtualios realybės instaliacija „Angelų takais“ (autorė Kristina Buožytė). Mane įtraukė magiškas Čiurlionio paveikslų pasaulis, į kurį galima pasinerti ir pasijausti lyg gyventum tuose vaizdiniuose, lyg keliautum per tas vietas, kurias tapė. Nepaprastai įdomus ir gražus patyrimas…ir dar skambant Čiurlionio muzikai!“, – pažymėjo ji.

Kadras iš virtualios realybės projekto „Angelų takais“
Kadras iš virtualios realybės projekto „Angelų takais“
Fragmentas iš režisierės Kristinos Buožytės darbo „Angelų takais“
Fragmentas iš režisierės Kristinos Buožytės darbo „Angelų takais“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius