Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Savaitgalio įkvėpimai“: režisierius M.Ivanauskas apie vaikystės kiną bei Platono „Dialogus“

Vieno mėgstamiausio meno kūrinio režisierius ir aktorius Motiejus Ivanauskas neturi nei vienoje srityje, nes skirtingu gyvenimo laikotarpiu įsimena vis kitoks dalykas. Tačiau menininkas sutiko su 15min skaitytojais pasidalinti, kokia kūryba – filmai, knygos, muzika ir t.t. – jį įkvėpė pastaruoju metu.
Motiejus Ivanauskas
Motiejus Ivanauskas / Modesto Endriuškos nuotr.

Spektaklis: „Oidipo mitas, Tėbų trilogija“

„Jau nebežinau, ar dėl koronaviruso jį dar rodys, tačiau man patiko vienas iš paskutiniųjų Gintaro Varno spektaklių „Oidipo mitas, Tėbų trilogija“, kurį rodė Nacionaliniame dramos teatre“, – pradėjo M.Ivanauskas.

Šis spektaklis menininkui įstrigo, nes „buvo sukurta atmosfera, kuri įsiminė ilgam. Tiesiog pavyko pasinerti į Antikinės tragedijos siužetą.”

Jis taip pat išskyrė Vilniaus mažajame teatre rodytą Kirilo Glušajevo pastatytą spektaklį „Nuostabūs dalykai“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Martynas Nedzinskas.

Kinas: vaikystės klasika

Nors sukurta „tiek daug įvairiausių gerų filmų, ir paminėti, pavyzdžiui, Andrejų Tarkovskį ar Davidą Lynchą reikštų paminėti tik du iš daugelio“, M.Ivanauskas visada mielai sugrįžta prie „vaikystės klasikos“.

Jis sako, jog „Žiedų valdovą“ bei „Harį Poterį“ yra matęs be galo daug kartų. „Net ir dabar retkarčiais šiuos filmus vis pažiūriu iš naujo“, – sakė jis.

VIDEO: Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) Official Trailer - Daniel Radcliffe Movie HD

Muzika: nuo Bacho iki Hiperbolės

M.Ivanausko sako, jog nėra melomanas, tačiau paklausus apie mėgstamą muziką, pirmasis į galvą šovė Ericas Claptonas. Taip pat mini grupę „Wilco“ bei „Hiperbolę“.

„Tai, kokios muzikos klausausi, priklauso nuo etapų. Kartais įsijungiu klasikinę – Mozartą, Bachą, kartais – Sauliaus Mykolaičio dainų“, – sakė jis.

VIDEO: Wilco - How To Fight Loneliness

Literatūra: Platonas

„Repetuojant spektaklį, Platono prisiskaičiau tiek, kad jau bloga, – juokaudamas sako M.Ivanauskas, nes pastaruoju metu darbuojasi ties nauju savo spektakliu „Dialogai“. – Laukiu spektaklio premjeros. Po jos galėsiu ramiai paskaityti kitų autorių kūrinių.”

Vėliau jis pasakojo, kaip, atsikraustęs į naują butą, rado šeimininkės paliktą Ernesto Hemingway’aus apsakymų knygą „Kilimandžaro sniegynai“. Šią atsitiktinai pasitaikiusią knygą menininkas perskaitė su didžiausiu malonumu.

Wikimedia.org nuotr./Platoną vaizduojanti skulptūra
Wikimedia.org nuotr./Platoną vaizduojanti skulptūra

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius