Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečioji Gailių klano premija įteikta buvusiai finansų ministrei Ingridai Šimonytei – už šviesų protą ir aštrų liežuvį

Paskirta trečioji Gailių klano premija, kuri vasario 26-osios vakarą Vilniuje įteikta buvusiai finansų ministrei Ingridai Šimonytei už šviesų protą ir aštrų liežuvį. Nuo 2011 metų premija kasmet skiriama už viešojo gyvenimo refleksijas, išreikštas žodžiais arba darbais ir siekiančias bendrojo gėrio. Premija atspindi subjektyvią ir sutartinę Gailių klano nuomonę ir vertybes.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Giriamąjį žodį laureatei tarė „Lietuvos žinių“ vyr. redaktorius Ramūnas Terleckas, ceremonijai vadovavo Ridas Jasiulionis, dainavo choras „Aidija“ (vadovas Romualdas Gražinis).

Gailių klaną sudaro Antanas Gailius ir Danutė Gailienė, jų vaikai su sutuoktiniais, vaikais, įvaikiais ir globotiniais ir visi tolimesni tiesioginiai jų palikuonys su šeimomis. Teikiant premiją, balso teisę turi visi Klano nariai, kurie yra įgiję aukštąjį išsilavinimą.

Premija teikiama per viešą ceremoniją Kovo 11-osios išvakarėse. Premiją sudaro diplomas ir sidabro medalis, kurio averse įrašyta „Gailių klano premija“ ir eilės numeris, o reverse – apdovanotojo vardas, pavardė ir teikimo metai. Premija nėra ir niekada nebus piniginis apdovanojimas. Visas su premijos teikimu susijusias išlaidas padengia Klanas.

Antroji premija pernai buvo skirta išmintingajam Gustavui, kurį televizijos laidoje „Gustavo enciklopedija“ kuria Audrius Rakauskas. Pirmoji – žurnale „Naujasis židinys – Aidai“ rašančiam publicistui Tomui Daugirdui, kuris net premijos įteikimo metu neatskleidė savo tapatybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius