Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 04 /11:06

Valstybės vadovai reiškia užuojautą dėl F.Latėno mirties

Valstybės vadovai reiškia užuojautą artimiesiems, kolegoms ir bičiuliams dėl kompozitoriaus Fausto Latėno mirties. Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad F.Latėno mirtis buvo netikėta ir skaudi.
Faustas Latėnas
Faustas Latėnas / Kęstučio Pleitos/LMIC nuotr.

Anot šalies vadovo, Lietuva neteko talentingos asmenybės, stipriai prisidėjusios prie teatro kultūros plėtros.

„Pažinojome F.Latėną kaip teatro žmogų, tačiau kompozitorius paliko ryškų pėdsaką ne tik Lietuvos kultūros padangėje, bet ir diplomatijoje, politiniame ir visuomeniniame gyvenime. Tai buvo aktyvus kultūros lauko formuotojas, simbolizavęs naujos nepriklausomos Lietuvos kultūros atgimimą“, – sakė G.Nausėda.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad F.Latėnas buvo legendinis lietuvių kompozitorius, palikęs daug ir ateities kartoms.

„F.Latėnas savo darbais ne tik prisidėjo prie moderniosios Lietuvos muzikos istorijos, bet ir dėjo visas pastangas kuriant nepriklausomos Lietuvos kultūros sektorių ir teatrinę kultūrą jame. Jo vizija ir veikla liks kokybės ir gerovės standartais ateinančioms kartoms“, – teigė parlamento vadovas.

Premjeras Saulius Skvernelis pabrėžė jo indėlį ir į Lietuvos kultūros politiką, anot Vyriausybės vadovo, F.Latėnas prisidėjo prie strateginių sprendimų, meno sklaidos šalyje ir pasaulyje.

„Nuoširdžiai užjaučiu artimuosius, bičiulius, visus, kuriems teko laimė pažinoti šią iškilią asmenybę ir išvysti ryškią talento šviesą“, – sakoma premjero užuojautoje.

Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Faustas Latėnas mirė eidamas 65-uosius metus, apie jo mirtį trečiadienio naktį feisbuke pranešė jo dukra, aktorė Elžbieta Latėnaitė.

F.Latėnas 1989-1991 metais vadovavo Vilniaus teatrui „Lėlė“, nuo 1996-ųjų metus vadovavo Lietuvos valstybiniam akademiniam dramos teatrui, 1999-2000 metais ėjo Nacionalinio dramos teatro generalinio direktoriaus pareigas. 2000-2004 metais kartu su režisieriumi Rimu Tuminu vadovavo Vilniaus mažajam teatrui.

1996 ir 2004 metais F.Latėnas tapo Lietuvos kultūros viceministru, taip pat ėjo ministro pirmininko patarėjo, Lietuvos kultūros atašė Rusijoje pareigas.

F.Latėnas sukūrė muziką daugiau kaip 200 spektaklių, daugiau kaip 40 dokumentinių bei vaidybinių filmų.

Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis komiteto ir savo vardu reiškia užuojautą F.Latėno artimiesiems, kolegoms, jo talento gerbėjams ir kultūros bendruomenei, praneša Kultūros komitetas.

Pelnęs žiūrovų meilę, kritikų pripažinimą, kompozitorius atsakingu požiūriu į profesiją ir meistriškumą liks muzikos, kino ir teatro istorijos dalimi kultūros bendruomenei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius