Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslininkas už bulvės nuotrauką sumokėjo 1 mln. eurų

Įžymus fotografas Kevinas Aboschas pardavė airiškos bulvės nuotrauką už 1 milijoną eurų. Menininkas atskleidė tik tiek, kad daržovės juodame fone fotografija parduota verslininkui iš Europos, rašo „The Independent“.
Kevino Aboscho daryta bulvės nuotrauka
Kevino Aboscho daryta bulvės nuotrauka

Ši nuotrauka išsiskiria iš kitų fotografo darbų, tarp kurių – Steveno Spielbergo, Michaelio Palino ir Malala Yousafzai portretai. Paprastai jie įvertinami maždaug 260 tūkst. eurų.

Mes išgėrėme dvi taures vyno, ir jis pasakė: „Man tikrai patinka šitas“. Dar po dviejų taurių jis pasakė: „Aš tikrai noriu šito“.

Bulvės nuotrauka daryta 2010 m., ir yra trys jos versijos. Viena – privačioje fotografo kolekcijoje, antra padovanota meno muziejui Serbijoje ir trečioji – dabar parduota neįvardintam verslininkui.

Menininkas sakė, kad tai – ne pirmas kartas, kai kažkas nusiperka jo meno kūrinį tiesiai nuo sienos. „Mes išgėrėme dvi taures vyno, ir jis pasakė: „Man tikrai patinka šitas“. Dar po dviejų taurių jis pasakė: „Aš tikrai noriu šito““, – „The Sunday Times“ sakė K.Aboschas.

Dėl kainos buvo susitarta po dviejų savaičių. „Tai yra daugiausia, kiek man yra sumokėta nuperkant mano kūrinį“, – prisipažino menininkas.

Airių fotografo daromi portretai juodame fone – itin populiarūs tarp turtingų ir žinomų žmonių. Praėjusią savaitę jis net dalyvavo Pasaulio ekonomikos forume Davose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius