-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Virgilijui Noreikai bus suteiktas Nacionalinio operos ir baleto teatro emerito garbės vardas

Šeštadienį Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT) pirmą kartą bus suteiktas emerito garbės vardas. Juo tapo operos solistas Virgilijus Noreika.
Virgilijus Noreika
Virgilijus Noreika / Agentūros „Per Musica“ nuotr.

Iškilminga šio titulo suteikimo ceremonija vyks LNOBT prieš spektaklį „Otelas“. Toks vardas teikiamas pirmą kartą Lietuvos teatrų istorijoje.

„Virgilijus Noreika yra išskirtinė figūra Lietuvos operoje. Iki šių metų sausio V.Noreika buvo tiesiogiai susijęs su teatru – pastaraisiais metais jis buvo vokalo pedagogas konsultantas, iki tol – Operos studijos vadovas. Nekalbant apie ilgus metus, atiduotus teatrui, dainuojant pagrindines partijas operos scenoje ir vadovaujant pačiai įstaigai. Norėjome išsaugoti simbolinį ryšį tarp LNOBT ir V.Noreikos – parodyti, kad jo vieta teatre išlieka tokia pat solidi, kaip buvo iki tol. Taip kilo sumanymas įsteigti garbės emerito vardą ir pirmuoju laureatu paskelbti V.Noreiką“, – LNOBT pranešime cituojas jo vadovas Gintautas Kėvišas.

LNOBT yra patvirtinusi emerito garbės vardo suteikimo nuostatas.

„Kartelė iškelta aukštai, vien jau darbo trukmė turi būti ne mažesnė nei 20 metų. Todėl nežinia, kada turėsime antrąjį emeritą“, – sakė teatro vadovas.

Pagal nuostatas, LNOBT emerito garbės vardas gali būti suteikiamas baigiantiems arba jau baigusiems savo kūrybinę veiklą operos ir baleto solistams, dirigentams ir kitiems meno veikėjams, kurių meninė ir sceninė veikla paveikė Lietuvos kultūros raidą, prisidėjo prie LNOBT misijos ir kūrybinių tikslų įgyvendinimo.

LNOBT emeritas turi teisę dalyvauti teatro Tarybos posėdžiuose, kviečiamas į iškilmingus teatro renginius.

V.Noreika Operos ir baleto teatro solistu tapo 1957 metais. 1975-1991 metais buvo šio teatro direktorius, meno vadovas. Pirmasis iš pokario Lietuvos solistų stažavosi Milano teatre „La Scala“, kur paruošė šešis vaidmenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius