Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Guano Apes“ užkariavo festivalio „Galapagai/Roko naktys“ publiką

Antrąją festivalio „Galapagai/Roko naktys“ dieną – šeštadienį – muzikos gerbėjai galėjo praleisti įdomiai, nes šiais metais festivalis gerokai praplėtė savo pramogų ratą.
Grupės „Guano Apes“ koncertas festivalyje „Galapagai/Roko naktys“
Grupės „Guano Apes“ koncertas festivalyje „Galapagai/Roko naktys“. / Linos Pankratjevaitės nuotr.

Kiekvienas norintis galėjo pasikrauti telefoną elektros energiją pasigamindamas pats – paprasčiausiai mindamas dviratį. Taip pat festivalio teritorijoje laukė tatuiruočių bei auskarų vėrimo salonas, kraujo donorai „Be Good“, „Maisto bankas“, gyvūnų globos organizacija, kuri rado nemažai potencialių šeimininkų savo augintiniams.

Festivalyje buvo skirtas dėmesys ir ekologinėms temoms. Pavyzdžiui, ekologiško mąstymo skatinimui skirtoje palapinėje žmonės ant popieriaus lapų surašė, kaip sieks mažinti aplinkos taršą, taupyti elektrą, pateikė konkrečių pavyzdžių. Originaliausi, mažiausiai girdėti ekologinės problemos sprendimo būdai bus išrinkti Vilniuje ir apdovanoti.

Linos Pankratjevaitės nuotr./Festivalio dalyviai
Linos Pankratjevaitės nuotr./Festivalio dalyviai

Palapinėje „Visi skirtingi – visi lygūs“ buvo galima išbandyti „Gyvąją biblioteką“. Tai yra vienas iš metodų, kurį Europos taryba yra patvirtinusi kaip priemonę jaunus žmones mokyti žmogaus teisių. Šioje bibliotekoje knygos yra gyvi žmonės, kurie atstovauja kažkuriai socialiai pažeidžiamai grupei, pavyzdžiui, netradicinės orientacijos žmonėms, žmonėms su judėjimo negalia, psichikos sutrikimais ir pan. Festivalio lankytojai, apsilankę šioje palapinėje, turėjo progą sulaužyti tuos stereotipus per nuoširdų pokalbį su pasirinkta „knyga“.

Leidykla „Mintis“ „Galapaguose“ pristatė Mindaugo Peleckio knygą „Lietuvos rokas“. Prieš trejus metus, kada buvo pradėtos brandinti mintys apie šios knygos leidybą, paaiškėjo, kad Lietuva turi net 1200 grupių, kurios dalyvavo istorinėje roko raidoje. Tačiau pačioje knygoje yra visko. Ir estrados, ir bardų, ir metalistų, ir pankų, viskas joje tiesiog netilpo, todėl greičiausiai bus išleistas ir antras knygos tomas.

Linos Pankratjevaitės nuotr./Grupės G&G Sindikatas koncertas
Linos Pankratjevaitės nuotr./Grupės „G&G Sindikatas“ koncertas

Visą dieną fone skambant muzikai, vykstant kūrybinėms dirbtuvėms, tūkstantinė rokerių ir rokui prijaučiančių dalyvių minia vakare mėgavosi vienais labiausiai lauktų festivalio pasirodymų, vykusių didžiojoje scenoje. Ten kraują kaitino „AC/DC Tribute“, „G&G Sindikatas“ ir galiausiai festivalį „Galapagai/Roko naktys“ vainikavo viena garsiausių Vokietijos roko grupių „Guano Apes“. Profesionalus jų pasirodymas ir šiltas bendravimas akimirksniu užkariavo Lietuvos publiką, kuri palaikė grupę nenutrūkstančiais plojimais ir drąsinančiais šūksniais.

Belieka pastebėti, jog „Galapagai/Roko naktys“ nepaliko abejingų nei vieno į savo širdį roką įsileisti panorusių tautiečių bei svečių iš užsienio.

Linos Pankratjevaitės nuotr./Svarbiausių festivalio svečių Guano Apes koncertas
Linos Pankratjevaitės nuotr./Svarbiausių festivalio svečių „Guano Apes“ koncertas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius