Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros viceministras Darius Mažintas: Panevėžio Juozo Miltinio teatro kolektyvas turi susitaikyti tarpusavyje

Kultūros viceministras Darius Mažintas, penktadienį dalyvavęs susitikime su tarpusavyje konfliktuojančiais Panevėžio Juozo Miltinio teatro aktoriais ir vadovu, sako, kad jų nesutarimai – vidaus reikalas, tad susitaikyti turėtų jie patys.
Juozo Miltinio dramos teatras
Juozo Miltinio dramos teatras / Vytauto Valentinavičiaus nuotr.

Penktadienį ministerijos kvietimu į Vilnių atvyko ir teatro vadovas Romualdas Vikšraitis, ir juo nepatenkinti aktoriai. Kone pusdienį su ministerijos vadovybe jie kalbėjosi ir atskirai, ir kartu.

D.Mažintas po šių pokalbių BNS sakė, kad teatro kolektyvas turi susitaikyti tarpusavyje.

„Jie turi bendrauti tarpusavyje, jie turi susitarti, dėl to jie visi buvo čia pakviesti. Čia ministerija sugalvojo šitą jų atvykimą“, – BNS sakė viceministras.

„Iš tikrųjų visos tos problemos, kurios yra ten, yra labiau vidinės problemos, gal kažkokių asmenybių nesusitarimas, kažkokių pavienių asmenų kiršinimas. Toks įspūdis susidarė. Kultūros ministerija nėra ta institucija, kuri gali sutaikyti žmones. Čia jau jų apsisprendimas. Ministro pozicija yra pasakyta, kad yra išrinktas vadovas, jis vykdo programą ir ji nustatyta. Vis dėlto personalas kažkaip turi gerbti šitą dalyką. Jeigu yra kažkokių nusiskundimų, juos reikia spręsti viduje, jeigu jie nėra tiesiogiai susiję su teatro veikla“, – kalbėjo jis.

D.Mažinto teigimu, Kultūros ministerijos atstovai žada vykti į Panevėžį pasižiūrėti, kaip veikia J.Miltinio teatras: „Vyksime po Velykų pasižiūrėti kelių spektaklių, pažiūrėsime, kiek žmonių lankosi, kaip viskas funkcionuoja“.

Teatro atstovė Gertrūda Rinkūnienė BNS sakė iš ministerijos vadovų išgirdusi, jog konkursą į vadovo pareigas laimėjęs R.Vikšraitis turi dirbti, o jeigu pavaldiniai „negali susitaikyti su vadovo reikalavimais, gali persikvalifikuoti arba išeiti iš darbo“.

„Vadovas lieka, niekas čia jo neišmetė, opozicinė pusė negrįžo iš Vilniaus su nauju vadovu – teks taikytis, teks dirbti komandoje. (...) Reziumė tokia: kas absoliučiai negali susitaikyti ir prisitaikyti, turėtų pasiieškoti kito darbo, nes vadovas privalo vadovauti ir formuoti teatro politiką“, – BNS sakė teatro atstovė.

Anot G.Rinkūnienės, teatralai iš ministerijos taip pat išgirdo raginimą „nenešti šiukšlių iš namų“ savo konflikto viešinimui pasitelkiant žiniasklaidą.

„Liepta taikytis ir būti pavyzdingiems“, – sakė ji.

Pernai teatro vadovo ir darbuotojų konfliktas buvo pasiekęs teismą. Rugsėjį iš darbo teatre R.Vikšraitis „už šiurkščius pažeidimus“ atleido aktorių, buvusį teatro vadovą Rimantą Teresą, tačiau gruodį Panevėžio teismas nusprendė, jog jis atleistas neteisėtai ir turi būti grąžintas į darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius