Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos edukologijos universiteto profesorė Marijona Barkauskaitė apdovanota Meilės Lukšienės premija

Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) Edukologijos katedros prof. habil. dr. Marijona Barkauskaitė apdovanota už viso gyvenimo mokslinę ir praktinę veiklą.
Marijona Barkauskaitė
Marijona Barkauskaitė / Tomo Petrylos nuotr.

Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijos pavedimu Lietuvos mokslų akademija (LMA) organizavo 2014 m. Meilės Lukšienės premijos konkursą, siekiant įvertinti Lietuvoje vykdytų ir vykdomų habil. dr. Meilės Lukšienės mokslinio palikimo, mokslininkės iškeltų esminių Lietuvos kultūros ir švietimo orientacijos klausimų.

Tai nacionalumo ir universalumo santykio, kultūrinės savimonės ugdymo, kultūrinės tradicijos tęstinumo ir modernizavimo, humaniškumo, demokratiškumo praktinio įsitvirtinimo valstybės, tautos gyvenimo realybėje, kultūroje tyrimų laimėjimus, pažymėti ryškiausius edukologijos, kultūrologijos ir lituanistikos mokslo darbus. Meilės Lukšienės premijos komisija buvo sudaryta iš Mokslų akademijos narių.

„Įspūdingas prof. M. Barkauskaitės dėmesys pedagogiškai ir psichologiškai itin sudėtingam paauglystės amžiaus tarpsniui, jos pateikiamos įžvalgos ir išvados yra universalios ir gali padėti sprendžiant šiuolaikines mokymo turinio bei metodikos problemas. Pastarųjų metų straipsniuose prof. M. Barkauskaitė subtiliai tyrinėjo Meilės Lukšienės humanistinės laikysenos kilmę, prielaidas, atskleidė jos „tvariųjų vertybių“ ištakas. Mokslininkė taip pat labai tiesiogiai prisideda prie buvusios bendražygės Meilės Lukšienės įamžinimo: sudarė jos darbų bibliografiją, Lietuvos edukologijos universitete įsteigė jos vardo auditoriją, perkėlė biblioteką“, – teigia Meilės Lukšienės premijos komisija.

Prof. M.Barkauskaitė yra mokslininkė, dirbdama Vilniaus miesto Švietimo skyriaus vedėja, pradėjo kelių pradinių bei jaunimo mokyklų steigimą. Jos pastarojo laiko veikla ir publikacijos skatina mokslininkus, mokytojus, studentiją analizuoti, įgyvendinti, plėtoti Meilės Lukšienės švietimo kaitai skirtus darbus, laikytis jos diegtų humaniškumo ir demokratiškumo principų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius