Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Martynas Švėgžda von Bekkeris kuria keliaujančią mokyklą

Smuikininkas Martynas Švėgžda von Bekkeris su bendraminčiais kuria menų mokyklą, kurioje meistriškumo kursus lankytų ir bendrus projektus kurtų skirtingų sričių menininkai. Planuojama, kad kitąmet pradėsiančios veikti mokyklos kursai vyks Lietuvoje, Prancūzijoje ir Vokietijoje.
Martynas Švėgžda von Bekkeris
Martynas Švėgžda von Bekkeris / KU nuotr.
Temos: 1 Menas

Apie naujai kuriamą keliaujančią tarptautinę multidisciplinę menų mokyklą Lietuvoje ir užsienyje garsus smuikinkas kauniečiams pranešė koncertu prie fontano Laisvės alėjoje.

Aštuonerius metus „Alternatyvųjį klasikinės muzikos festivalį“ rengęs smuikininkas sako nusprendęs imtis pedagogo darbo. Su bendaminčiais jo kuriamoje mokykloje Lietuvos ir užsienio meninkai kelias savaites lankytų garsių mokytojų meistriškumo kursus. Po jų rengtų pasirodymus užsienio galerijose ir salėse.

Mokyklos kūrėjai planuoja, kad pirmaisiais metais meistriškumo kursai vyktų Lietuvoje, Prancūzijoje ir Vokietijoje

„Keliaujanti mokykla sujungtų kaip magnetas įdomiausias ne tik Lietuvos, bet ir Europos tuo metu judančias sroves, menininkus, skirtingus žmones, kurie kartu susitikę atrastų kažkokias naujas formas. Esmė būtent yra pristatyti Lietuvos geriausius, aš vis tiek žiūriu į tą patriotinę pusę“, – sako M. Švėgžda von Bekkeris.

Mokyklos kūrėjai planuoja, kad pirmaisiais metais meistriškumo kursai vyktų Lietuvoje, Prancūzijoje ir Vokietijoje, į juos rinktųsi muzikai, literatai, fotografai, vaizduouojamųjų menų kūrėjai.

„Tai yra bandymas sukurti tam tikrą terpę, kur galėtų suvešėti įvairūs tarpdisciplininiai dalykai, nes, kaip žinia, ir muzikantai paišo, ir dailininkai groja, ir vis lenda iš savo srities į tą kitą sritį, ir bando aprėpti, ir iš to gali kažkas gautis, o kas – niekada negali žinoti“, – sako „Post“ galerijos vadovas Andrius Pukis.

Mokyklos kūrėjai planuoja, kad ji galėtų pradėti veikti kitais metais, pirmieji meistriškumo kursai vyks Vokietijoje esančiame muziejuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius