-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmuosiuose Laisvalaikio animatorių mokymuose – juokas, šokiai ir įdomiausia teorija

Birželio 29 d. Vilniuje vyko pirmieji laisvalaikio animatorių mokymai, kuriuose dalyvavęs jaunimas susipažino su animatoriaus darbu, praktiškai išmoko organizuoti renginius ir pramogas skirtas įvairiai publikai. Pirmuosius mokymus Lietuvoje vedęs laisvalaikio animacijos ekspertas Tomaš Mištal visiems dalyviams neleido nė atsikvėpti, teigiama pranešime spaudai.
Animatorių apmokymai
Animatorių apmokymai / „STAGEMAN Lietuva“ nuotr.
Temos: 2 Šokiai Juokas

„Į mokymus atėjau nieko nežinodamas apie animatoriaus darbą. Dabar jaučiuos įgijęs be galo daug žinių. Ne tik teorinių, bet ir praktinių“, – po mokymų sakė vienas iš dalyvių Karolis. Renginyje dalyvavusios merginos džiaugėsi ne tik įgytomis žiniomis, bet ir suteikta galimybe apsispręsti dėl ateities studijų galimybių. „Animatoriaus darbas yra tai, ko seniai ieškojau – atspindi mane ir mano charakterį. Man, kaip abiturientei, tai buvo labai naudinga patirtis, padėjusi susivokti, ką veikti ateityje“, – mokymų pabaigoje nesulaikydama gerų emocijų pasakojo Gerda.

Visi mokymų dalyviai liko patenkinti dienos užsiėmimu. Renginio pabaigoje animatorių rengėjas ir mokymų organizatoriai visiems dalyviams įteikė baigimo sertifikatus, su kuriais jie galės dirbti ne tik Lietuvoje, bet ir daugelyje Europos valstybių.

Mokymuose dabar jau sertifikuoti animatoriai mokėsi pačių įvairiausių dalykų – sportinės veiklos organizavimo, jaunimo ir vaikų įtraukimo į pramoginių renginių veiklą, kaip suvaldyti stresą, vyko praktiniai užsiėmimai – mini disko šokiai, aktyvūs žaidimai, komandinė veikla.  Mokymų dalyviai taip pat susipažino su viešųjų ryšių subtilybėmis ir išmoko jas pritaikyti animatoriaus darbe.

Tokio tipo atviri laisvalaikio animatorių mokymai reguliariai vyksta 7 Europos šalyse, dėl to baigimo sertifikatas yra žinomas ir pripažįstamas užsienyje. Po mokymų su kursantais palaikomas pastovus ryšys, o tokia apmokytų darbuotojų bazė yra ypatingai patraukli darbdaviams turizmo ir laisvalaikio sektoriuje.

Laisvalaikio animacija – tai poilsio organizavimas viešbučio svečiams – tiek mažiems, tiek dideliems. Lietuvoje vis dar priimta manyti, jog animatorių darbas apsiriboja tik turistų skatinimu aktyviai ilsėtis, kartu žaidžiant nepaisant amžiaus, socialinio statuso, fizinio pasiruošimo ar pomėgių. Pagrindinis laisvalaikio animacijos vaidmuo turizme ir rekreacijoje yra tarpasmeninių santykių vystymas, labiausiai paremtas bendravimu su kitu žmogumi ir patirtimi, įgyta turistinių išvykų metu. Laisvalaikio animacija padeda pažinti lankomą vietą, naujus žmones, regioną, kultūrą ar vietines tradicijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius