Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinė paramos Ukrainai grupė „Blue/Yellow“ rengia aukcioną

Tarptautinė paramos Ukrainai grupė „Blue/Yellow“, subūrusi 54 menininkus, rengia aukcioną, už kurio metu parduotus darbus, lėšos bus skirtos Ukrainos kariuomenei ir ten kovojantiems savanoriams remti.
Parama Ukrainos kariams
Renginio akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Lietuvos visuomenininkai Ukrainoje daro daug, kad mūsų valstybės vardas toje šalyje būtų tariamas su didele pagarba. Lietuvos visuomenininkų indėlis į Ukrainos laisvės kovas – neginčijamas ir neįkainojamas, tą pripažįsta ir Lietuvos politikai, ir Ukrainos valdžia“, – neslepia vienas iš „Blue/Yellow“ vadovų, žinomas režisierius ir filmo „Nematomas frontas“ kūrėjas Jonas Ohmanas.

Į Lietuvoje veikiančios tarptautinės paramos Ukrainai visuomenininkų grupės „Blue/Yellow“ kvietimą prisidėti prie rengiamo paramos aukciono atsiliepė 54 menininkai iš Lietuvos, Ukrainos, Švedijos ir Vokietijos. Europos menininkai susivienijo, siekdami prisidėti prie pagalbos Ukrainai, kovojančiai su agresore Rusija ir vietos separatistinių kovotojų pajėgomis.

„Dabar, kalbant apie įvykius Ukrainoje, mes esame kantrumo ir atkaklumo išbandymo etape. Pripažinkime, kad žmonės Ukrainos rytuose šiuo metu kovoja ir už mūsų laisvę. Turime sąžiningai sau atsakyti į klausimą, ar kiekvienas pajudinome bent pirštą, kad jiems padėtume“, – teigia LR Seimo narys, liberalas Remigijus Šimašius.

Pateikta 80 darbų

Tarp darbus aukcionui pateikusių menininkų – gerai žinoma Vokietijoje gyvenanti lietuvė grafikė Jūratė Sližytė, grupės „Blue/Yellow“ įkūrėja, taip pat Vilija Liorančienė (Švedija), ukrainiečiai Akhra Ajinjal, Oleksii Apollonov, Olexii Beliushenko, Borys Firtsak, Oleksia Polonov, Olena Pryduvalova, Katerina Svirgunenko, taip pat lietuviai menininkai – Paulius Arlauskas, Naglis Baltušnikas, Ramunė Barkauskaitė, Artūras Braziūnas, Egidija Brinkytė, Stas Chailovas, Sonata Vasyliūtė Čepukėnienė , Haroldas Černius, Jūratė Česnaitė, Jolita Česonytė, Kristina Čyžiūtė, Arūnas Daujotas, Kostas Gaitanzi, Jolanta Galdikaitė, Audrius Gražys, Raimodas Gružinskas, Ona Jakubonytė, Danutė Kairytė, Virginijus Kašinskas, Vilija Kneižytė, Eugenijus Lukas Kolmogorcevas, Miglė Kosinskaitė, Arūnas Kulikauskas, Gintaras Kuras, Ina Lukauskaitė, Rimgaudas Maleckas, Dangirutė Maleckienė, Eimutis Markūnas, Jūratė Mažutienė, Vida Mieldažytė, Andrius Miežis, Vladas Oržekauskas, Eva Pohlke, Antanas Pužauskas, Rimantas Radišauskas, Petras Repšys, Rustem Skibin, Justina Skučaitė, Leonas Strioga, Remigijus Treigys, Eglė Ulčickaitė, Monika Vaicenavičienė, Gintautas Vaičys, Vygantas Vėjas.

„Džiaugiuosi, kad pavyko sukviesti tokį didelį menininkų būrį. Aukcionui pateikta apie 80 darbų, kurie skirtingi savo stiliumi, technika. Čia yra paveikslų, skulptūrų, tekstilės, juvelyrikos darbų. Ypač malonu, kad mums padeda žinoma Ukrainos galerininkė Tatjana Kalita, kuri tiesiogiai rūpinosi ukrainiečių menininkų darbų pristatymu į aukcioną“, – sako Jūratė Sližytė, aukciono sumanytoja.

Aukoja jau nuo pavasario

Tarptautinė paramos Ukrainai grupė „Blue/Yellow“ pagalbai Ukrainai nuo šios vasaros jau skyrė iki 200 tūkst. litų vertės paramą, kurios didžioji dalis skirta suaukotais daiktais.

Organizacija tstovaujama žinomo režisieriaus Jono Ohmano, bendradarbiaudama su LR Seimo nariu Remigijumi Šimašium, pianiste Gražina Ručyte – Landsbergiene, Vilniaus miesto savivaldybe, 2014 m. gruodžio 21 d., 16 val., Vilniaus Rotušėje (Didžioji g.31) rengia meno darbų aukcioną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius