Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune ir Kauno rajone – šimtas pirmųjų kartų

Šimtas pirmųjų kartų Kaune, kuriuos sukurs, išgalvos, susapnuos, išgirs šimtas jaunų žmonių ne tik iš Kauno miesto bei rajono, tačiau ir iš kitų šalių. Tai bus šimtas progų iškrauti telefoną, įvaldyti šeštąjį pojūtį, sulankstyti galimybių ribas ir į kitą pusę išversti stereotipus. Tokį vasaros nuotykį siūlo tarptautinės vasaros stovyklos organizatoriai, žadėdami, kad miegui laiko bus mažai.
Kauno rajonas
Kauno rajonas / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr,

Norintys patekti į stovyklą „100 pirmų kartų“ bei dalį vasaros praleisti kūrybiškai registruotis kviečiami iki kovo 5-osios dienos.

Tarptautinė vasaros stovykla Kauno mieste ir rajone vyks liepos 7–15 dienomis. Kaip sakė viena iš stovyklos organizatorių, programos „Kaunas 2022“ jaunimo platformos kuratorė Vaida Venckutė-Nagė, stovykloje kviečiami dalyvauti 18–27 m. jaunuoliai.

„Kaip žinia, daugelio mūsų gyvenime, ypač – jaunų žmonių, būna daug pirmųjų kartų. Tad šįsyk mes jaunuolius kviečiame patirti pirmuosius kartus su Kaunu ir pažinti jį“, – sakė V.Venckutė-Nagė.

Savaitę laiko truksiančioje stovykloje dalyvaus šimtas dalyvių – tai simbolinis skaičius šiemet minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą.

Martyno Plepio nuotr. /„Kaunas 2022“ jaunimo platformos kuratorė Vaida Venckutė-Nagė
Martyno Plepio nuotr. /„Kaunas 2022“ jaunimo platformos kuratorė Vaida Venckutė-Nagė

„Registruotis kviečiame Kauno miesto ir rajono jaunimą, taip pat jaunuolius iš kitų miestų ir iš kitų valstybių. Orientuojamės į miestų, kurie 2018 metais švenčia Valstybės šimtmetį, miestų partnerių, taip pat kitų Europos kultūros sostinių jaunimą, bet kvietimas atviras visiems“, – sakė V.Venckutė-Nagė.

Pasak pašnekovės, kol kas registruojasi maždaug tolygus skaičius jaunuolių iš Lietuvos ir kitų šalių. Vėliau, sustabdžius registraciją, kandidatų anketos bus įvertinamos ir į stovyklą kviečiami tik atrinkti dalyviai.

Stovyklos rengėjų tikslas – pakviesti kūrybingus, motyvuotus jaunus žmones, kurie ateityje galbūt patys galėtų būti tokių stovyklų organizatoriais ne tik Kaune ar Kauno rajone, bet ir savuose miestuose, iš kurių jie atvyks. Todėl ir registracijos forma nėra tradicinė – pildant ją teks išdėstyti savo motyvaciją, idėjas. Oficiali stovyklos kalba – anglų.

„Pagrindinis tikslas yra suburti jaunuolius, nes stovykla yra „Kylančio Kauno“ programos, kuri sukurta specialiai jaunimui, dalis. Norime iki 2022 metų sudaryti tvarų jaunuolių tinklą.

Mes nekuriam programos jaunimui, o sukuriam įrankius, kaip jaunus žmones įtraukti kurti sau tinkamą programą. Tad ši stovykla yra mūsų pirmasis žingsnis sukurti tarptautinę partnerystę, susipažinti ir pradėti vystyti idėjas“, – sakė V.Venckutė-Nagė.

Visas stovyklos veiksmas vyks Kauno mieste ir rajone, o dalyviai kasdien vyks į skirtingas Kauno rajono vietas, bendruomenes. Pastarosios, beje, taip pat bus įtrauktos į kūrybinį procesą.

„Visa programa yra orientuota į kūrybą. Stovyklos dalyviai dalį jos programos kurs patys, ir tai atsispindės jų veikloje tiek per savaitę, tiek baigiamajame renginyje. Jis vyks liepos 14 dieną, tai bus šventė visam miestui ir rajonui“, – pasakojo V.Venckutė-Nagė.

Stovyklos metu dalyviai supažins ir su programa „Kaunas 2022“ – su jos komanda, vertybėmis bei būsimais pokyčiais mieste ir rajone.

„Tik atviroje diskusijoje, žiūrint į akis, dalijantis kūrybiškumu ir jaučiantis atsakingu kuriama ateitis. Tad kviečiame kartu įkvėpti Kauną bei Kauno rajoną naujiems pokyčiams atrandant šimtą pirmų kartų – šimtą galimybių, taip pat – ir naujų draugų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų valstybių.

Kas žino, gal vienas iš šimto pirmųjų kartų kažkam iš dalyvių bus itin svarbus – įkvėps, parodys naujus kelius ar kryptis“, – kalbėjo V.Venckutė-Nagė.

Daugiau informacijos apie stovyklą: http://kaunas2022.eu/stovykla/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius