-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kauno mieste ir rajone darbą  pradėjo aštuoni specialūs agentai

Po Kauno miestą ir rajoną pasklido ir darbą pradėjo aštuoni specialūs agentai. Tiesa, nieko bendra su slapta veikla jie neturi, atvirkščiai – agentai kvies kauniečius ir Kauno rajono gyventojus plačiau atverti savo bendruomenių duris ir dalintis idėjomis.
Mokymus baigė „Kaunas 2022“ programos „Fluxus labas!“ agentai
Mokymus baigė „Kaunas 2022“ programos „Fluxus labas!“ agentai / Martyno Plepio nuotr.

Pasak „Kaunas 2022“ Bendruomenių platformos koordinatorės Evelinos Šimkutės, programos „Fluxus labas!“ agentai baigė ir išklausė jiems skirtus mokymus ir šią savaitę jau pradėjo darbus savo mikrorajonuose ir seniūnijose.

Šių žmonių pagalba kursis kūrybiniai projektai, idėjos bei veiksmai, skirti bendruomenių Kaune ir Kauno rajone puoselėjimui.

Tempo akademijos bendruomenių fakulteto mokymosi programos „Fluxus labas!“ buriami vietos bendruomenei, savo aplinkai neabejingi, pasikeitimų savo artimoje aplinkoje norintys kauniečiai ir Kauno rajono žmonės. Iš pradžių jie tampa FLUXUS tyrėjais, o po mokymų – praktikais FLUXUS agentais.

„Dabar yra paruošti aštuoni žmonės, kurie dirbs Vilijampolės, Šilainių, Eigulių, Dainavos, Šančių mikrorajonuose ir Zapyškio, Akademijos, Garliavos apylinkėse.

Tai žmonės, kurie atsiliepė į mūsų viešą kvietimą tapti FLXUS agentais, praėjo atranką ir baigė mokymus. Juos mokė net ir užsienio lektoriai. FLUXUS agentai įgijo daug žinių, dalyvavo įvairiose išvykose“, – sakė E.Šimkutė.

Kauno – būsimos Europos kultūros sostinės – programoje itin didelis dėmesys skiriamas bendruomeniškumui ir bendruomenių stiprinimui, žmonių tarpusavio ryšio bei ryšio su savo gyvenamąja aplinka kūrimui.

Martyno Plepio nuotr. /Mokymus baigė „Kaunas 2022“ programos „Fluxus labas!“ agentai
Martyno Plepio nuotr. /Mokymus baigė „Kaunas 2022“ programos „Fluxus labas!“ agentai

„FLUXUS agentai pristatė savo programas, veiklos planus ir jau pradėjo juos įgyvendinti. Jie vykdys įvairias veiklas, kurios skatins rūpintis savo aplinka, kūrybiškumu.

Veiklos prasidės nuo įvairių susitikimų su vietos bendruomenėmis – pradedant „Darom“ akcijomis, o vėliau veiklos peraugs į kaimynų šventes, kiemų festivalius. Jų bus įvairių ir skirtų tiek suaugusiems, tiek vaikams. Tai – ir pasakų sekimas vietos bibliotekoje, važinėjimas dviračiais, ekskursijos, piknikai ir tai, kas bus nutarta kartu su vietos bendruomene. Galbūt kažkam reikia tradicinių švenčių, o kažkam, pavyzdžiui, gamybos proceso.

FLUXUS agentai bandys suvienyti žmones, įkvėpti juos, kad kuo daugiau jų didžiuotųsi gyvenantys Eigulių ar Dainavos mikrorajone.

Kultūros mikrorajonuose yra daug, tik ne visada ji matoma. Be to, kultūra yra ne tik menas, tačiau ir sportas, bendravimas ar maistas.

Norisi paskatinti žmones dalintis tradicijomis, dalyvauti veiklose, aktyviau rūpintis savo aplinka ir kalbėti apie tai, kaip ji turėtų atrodyti, taip pat – nebijoti pokyčių“, – sakė E.Šimkutė.

Pasak pašnekovės, edukacinė programa „Fluxus labas“ kartosis rudenį, kai kauniečiai ir Kauno rajono gyventojai bus kviečiami prisijungti ir tapti savo seniūnijų bendruomenių agentais.

Mokymosi programos tikslas – parengti bendruomenių aktyvintojus „Kaunas 2022“ kūrybiniams veiksmams Kaune ir Kauno rajone.

Mokymų metu dalyviai susipažindinami su egzistuojančiomis bendruomenių meno, kūrybiškos vietokūros praktikomis, programa vyksta pasitelkiant savitarpio mokymosi principus, rengiami išvykstamieji susitikimai su aktyviais kūrėjais ir šių reiškinių tyrinėtojais, tyrinėjamos konkrečios Kauno miesto ir rajono vietovės.

Kaip sakė E.Šimkutė, paskelbus pirmąjį viešą kvietimą, kauniečių ir rajono gyventojų susidomėjimas pranoko organizatorių lūkesčius, o norinčių tapti agentais buvo nemažai. Tiesa, viena iš keliamų sąlygų – „Fluxus agentas“ turi būti vietos, kurioje dirbs, gyventojas.

Iki 2022 metų numatyta paruošti 36 „Fluxus labas!” agentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius