Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laisvės alėjoje nusidriekė ilgiausias stalas mieste: kauniečiai šventė kaimynų dieną

„Švęskim gyvenimą“, – tokiu šūkiu kauniečiai paminėjo Tarptautinę kaimynų dieną ir „Kiemų šventę“.
„Kiemų šventė 2018“
„Kiemų šventė 2018“ / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Beveik tūkstantis. Tiek kauniečių ketvirtadienio vakarą susirinko į Laisvės alėją ir susėdo prie vieno bendro stalo. Jau antrą kartą Kauno gyventojai šventė „Kiemų šventę“ ir Tarptautinę kaimynų dieną.

Nešini stalais, kėdėmis, staltiesėmis ir vaišėmis kauniečiai į Laisvės alėją ėmė rinktis likus daugiau nei pusvalandžiui iki šventės pradžios.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./„Kiemų šventė 2018“
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./„Kiemų šventė 2018“

Į pagrindinę Kauno gatvę susirinko draugai, kaimynai, bendruomenės ir organizacijos, kiekvienas savo stalą papuošęs savaip: balionais, žolynais, tautiškais patiekalais.

„Mes iš Nacionalinio Kauno dramos teatro. Kiemų šventėje dalyvaujame jau antrąjį kartą, kol kas mūsų nėra daug, tačiau vėliau, po spektaklio, prisijungs daugiau“, – sakė Nacionalinio dramos teatro atstovė Agnė.

Laisvės alėjoje didelį stalą pasiruošė gausiai susirinkusi Palemono bendruomenė. „Ruošiamės daug dainuoti“, – juokavo palemoniškiai.

„Nuotaika nuostabi, todėl ir esame čia antrą kartą. Ir būsim kitus kartus. Tokios šventės skatina bendruomeniškumą“, – 15min sakė Palemono bendruomenės pirmininkė Rita.

Į šventę rinkosi ne tik kaimynai, tačiau ir poros bei draugai. Prie vieno staliuko užkalbintos merginos sakė čia esančios pirmą kartą, ir siūlė vaišintis jų paruoštais užkandžiais.

„Žmonių – daugiau, nei pernai. Nuotaika labai gera. Taip ir turi būti, švęskim, būkim kartu“, – kalbėjo vienas iš šventės sumanytojų menininkas Vytenis Jakas.

Šiemet renginys buvo skirtas atkurtos Lietuvos valstybės šimtmečiui, o kauniečiai buvo kviečiami stalus papuošti tautiškais motyvais. Taip pat kauniečiai buvo raginami nesinešti vienkartinių indų ir taip tausoti aplinką.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./„Kiemų šventė 2018“
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./„Kiemų šventė 2018“

Didžiausioje kaimynų šventėje nestigo ne tik tradicinių užkandžių, tačiau ir įdomesnių patiekalų, o kauniečiai savo vaišėmis vaišino tiek vieni kitus, tiek praeivius.

Prie Kauno M.Žilinsko dailės galerijos taip pat veikė fotografijų paroda iš praėjusių metų „Kiemų šventės“.

Sutikti kauniečiai pasakojo, kad „Kiemų šventė“ švenčiama ir atskirose bendruomenėse – tiek, kurie negalėjo būti Laisvės alėjoje, kaimynų šventę surengė savo kiemuose ir namuose.

Didžiausią kaimynų susibūrimą organizavo „Kiemo galerijos“ įkūrėjas V.Jakas, „Kaunas 2022“ ir „Kauno centro būstas“ komanda.

Tarptautinė kaimynų tampa visos vasaros kiemų festivaliu. „Kaunas 2022“ „Fluxus labas!“ Bendruomenių laboratorijų organizuojamo „Kiemų festivalio“ programa sujungs iki 20 skirtingų miesto ir rajono bendruomenių renginių, kūrybinių dirbtuvių, meninių pasirodymų kiemuose, gatvėse, kitose bendruomenės susitikimo vietose Kauno mieste bei rajone.

Festivalis baigsis Kauno rajone, Samyluose, švente „Pėdos marių dugne“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius