Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menininkė J.Vaitkutė garsiąją vyro skulptūrą Kaune pavers valgoma instaliacija

Menininkė Jolita Vaitkutė, iš maisto produktų bei  kitų kasdienybėje naudojamų daiktų kurianti portretus, vizualizacijas ir instaliacijas šį šeštadienį imsis dar vieno neįprasto objekto – prie M.Žilinsko dailės galerijos Kaune esančios skulptūros „Žmogus“.
Menininkė J.Vaitkutė garsiąją vyro skulptūrą Kaune pavers valgoma instaliacija
Menininkė J.Vaitkutė garsiąją vyro skulptūrą Kaune pavers valgoma instaliacija / Irmanto Gelūno ir Jurgitos Lieponės nuotr.

Atviroje erdvėje iš riešutų, sėklų ir kitų produktų bus sukurta maždaug šešių metrų ilgio ir dviejų metro pločio nuogo vyro skulptūros vizualizacija.

Kaip 15 min sakė J.Vaitkutė, kūrybinis procesas užtruks maždaug 6-7 valandas. Vakare nuo 20 iki 21 valandos prie M.Žilinsko dailės galerijos kviečiami kauniečiai – neįprastą instaliaciją bus galima valgyti: vyks „Nuogumo degustacija“.

Šis procesas – šeštadienį vyksiančio netikėtumų festivalio „100 pirmų kartų“ viena iš veiklų. Sulaukusi pasiūlymo iš „Kaunas 2022“ komandos pati kūrėja sako reagavusi netikėtai.

„Šiuo atveju man įdomi ne tik pati instaliacija, tačiau ir erdvės pakeitimas. Nors procesas mažai kuo skiriasi (nuo kitų kūrinių), sudėtinga bus todėl, kad tai – atvira erdvė, laukas“, – sakė J.Vaitkutė.

J.Vaitkutė sako kol kas negalinti atskleisti visų detalių, tačiau tvirtina, kad pati erdvė bus taip pat netradicinė su šviesomis, kvapais ir muzika.

Kauniečiai prie netikėtos skulptūros vizualizacijos galės nusifotografuoti, o paskui – ją suvalgyti.

„Dažnai mums tenka būti renginio dalimi, įsiterpti į jo foną. O dabar mes turime galimybę patys prisidėti prie erdvės kūrimo“, – sakė J.Vaitkutė.

Petro Mazūro skulptūra „Žmogus“ buvo sukurta 1986 metais. Prie M.Žilinsko dailės galerijos ji pastatyta kartu su pačios galerijos atidarymu – 1989 metais.

Tąsyk buvo teigiama, jog ši skulptūra pasirinkta, nes tiko prie pastato architekto Eugenijaus Miliūno sugalvotos koncepcijos: muziejaus architektūra primena antikos šventovę, su kolonomis, laiptais. Skulptūra „Žmogus“ taip pat primena antikos tradiciją, kuriai būdingas atviras nuogo žmogaus vaizdavimas.

Netikėtumų festivalis „100 pirmų kartų“ Kaune šeštadienį siūlo tuziną įvairių akcijų, iniciatyvų, renginių ir nuotykių, o jo finalas – masinis kopimas į Parodos kalną "Fluxus" stiliumi. Organizatoriai kviečia įveikti trasą iš laikinosios sostinės į šiuolaikinę – užkopiant Parodos gatvės važiuojamąja dalimi iš apačios į viršų… kuo keisčiau: atbulomis, keturiomis, dainuojant, su kanarėle ant pečių, su žmona ar vyru ant rankų, jojant arkliu ar jų kaimene, su šaukštu po pietų – tinka viskas, kas yra kitaip, nei kasdienis kelias namo ar į darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius