Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pieva Šilainiuose tapo laisvalaikio erdve

„Tokios šventės visų pirma yra tam, kad žmonės vienytųsi, bendrautų, siūlytų savo iniciatyvas ir jungtųsi prie jau esančių“, – sako Simona Savickaitė, Šilainių bendruomenės dienos organizatorė. Visą vasarą mikrorajone vykusius renginius užbaigė vasaros išlydėtuvės.
Šilainių gatvės diena
Šilainių gatvės diena / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Programos „Kaunas 2022“ bendruomenių platformos „Fluxus Labas“ agentė S.Savickaitė sako, kad šventė buvo skirta visoms žmonių grupėms: veiklos čia rado ir vaikai, ir senjorai.

“Vasarą čia vyko burbulų pūtimo šventės, sporto treniruotės, tačiau tokio renginio, koks vyksta dabar, nebuvo jau seniai.

Šiuo renginiu taip pat norime parodyti, jog realizuoti save galima ne tik miesto centre vykstančiuose renginiuose, bet ir čia, kur gyveni. Dar norime sukurti tokius Šilainius, kuriuose visiems gera gyventi”, – kalbėjo S.Savickaitė.

Dvylika metų Šilainiuose gyvenanti Agnė sako, kad pats mikrorajonas yra puikus visų pirma auginantiems vaikus.

„Jis yra jaukus. Tokiose vietos šventėse dalyvaujame, jei tik galime ateiti. Pati idėja yra gera, nes susirinkę žmonės gali susipažinti, jie atranda bendrų interesų“, – kalbėjo Agnė.

Prie Šilainių bendruomenės šventės daug prisidėjo ir daugiabučių namų administratorius įmonė „Šilainių būstas“.

„Mūsų įmonė taip pat suka bendruomeniškumo linkme ir norime, kad žmonės tarpusavyje bendrautų. Nes būna, kad grįžę į namus po darbų jie tiesiog užsidaro duris ir tarsi neįdomu, kas vyksta aplinkui. Bet juk esame žmonės, turime bendrauti“, – kalbėjo įmonės atstovė Jolanta Volteraitytė.

Evelina Šimkutė, programos „Kaunas 2022“ bendruomenių platformos kuratorė sako, kad Šilainiai yra kaip didelis miestas – jame gyvena maždaug nuo 50 iki 70 tūkst. žmonių. Prieš daugiau nei tris dešimtmečius čia atsikėlusios jaunos šeimos užaugino vaikus, o nemažai jų ir liko Šilainių gyventojais.

Šilainių bendruomenės šventėje „Šilainių diena“ vyko bėgimas keliomis skirtingomis distancijomis, „Šilainių būsto“ 3x3 krepšinio varžybos ir piknikas, linijiniai šokiai, akro ir įprasta joga, lindyhopas, kitos treniruotės, meno terapijos, senjorams, vaikams, gyvūnų mylėtojams ir kiti užsiėmimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius