-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po patirtų asmeninių išgyvenimų kaunietis atrado naują veiklą: „Į mus žiūri kaip į nelabai normalius“

Jeigu Kaune, netradicinėje vietoje pamatysite sportuojančius žmones, greičiausiai tai – Kauno bendruomenė „Šešios trim“. Bėgimas oro uosto pakilimo takais, mankšta geležinkelio stotyje – tai vos keli kauniečių sumanymai.
Kauno bendruomenės „Šešios trim“ vadovas Mindaugas Šatkus
Kauno bendruomenės „Šešios trim“ vadovas Mindaugas Šatkus / Bendruomenės „Šešios trim“ nuotr.

Šiais metais bendruomenė „Šešios trim“ prisijungė prie „Kaunas 2022“ inicijuotos Laimės dienos ir surengė mankštas Kauno geležinkelio stotyje. Kauniečių planuose – judėjimą pasiūlyti Nacionaliniam Kauno dramos teatrui, savivaldybei, ir net – prezidentūrai.

„O kodėl ne? Visi mes esame vienodi žmonės“, – sako vienas iš bendruomenės įkūrėjų Mindaugas Šatkus.

Tiesa, be įvairių netradicinių dalykų, „Šešios trim“ kauniečius kviečia į kasdienes mankštas – pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais jos vyksta 6.30 val. bei 20 val., antradieniais ir ketvirtadieniais – 18.30 val.

Šis sportinis judėjimas Kaune gyvuoja jau pustrečių metų, o kaip bendruomenė „Šešios trim“ – maždaug pusantrų metų. Pagrindinė kauniečių mintis – skatinti aktyvų gyvenimo būdą.

Bendruomenės „Šešios trim“ nuotr./Aktyvų gyvenimo būdą propaguojanti Kauno bendruomenė „Šešios trim“
Bendruomenės „Šešios trim“ nuotr./Aktyvų gyvenimo būdą propaguojanti Kauno bendruomenė „Šešios trim“

„Iš pradžių mes buvome su kolega Ignu Dambrausku. Vėliau jis pasitraukė. Dabar esame keturi treneriai. Į mūsų mankštas susirenka iki 100–150 ar net daugiau žmonių. Kartais, kai mankštos vyksta netradicinėse vietose, žmonių skaičius yra ribojamas. Tarkim, kai bėgome Kauno oro uosto pakilimo taku, buvo leidžiama 20 žmonių – dėl saugumo“, – pasakojo M.Šatkus.

M.Šatkus sako, kad judėjimas plečia sportinio klubo apibrėžimą, o „Šešios trim“ yra bendruomenė, griaunanti sportinio supratimo sienas.

„Kasdienėse treniruotėse dirbame su savo kūno svoriu, taip pat organizuojame bėgimus, sportines stovyklas.

Čia pirmiausia yra emocija, ir tik paskui – sportas. Esu girdėjęs atsiliepimų, kai žmonės, atėję pas mus, užsimiršta, nebegalvoja apie darbą. Kiti ateina dėl to, kad tiesiog nemėgsta sporto klubų, dar kiti – negali už juos sumokėti. Mūsų kasdienės treniruotės yra nemokamos. Nesame profesionalūs sportininkai, o tiesiog gerai leidžiam laiką ir propaguojam judėjimą.

Mes – ne sporto klubas, nesivaikom madų. Sportuoti žmonės ateina apsirengę taip, kaip jie nori, tarp jų – ir įmonių vadovai, ir valytojai, ir senjorai. Čia visi vienodai lygūs. Esu jiems visiems dėkingas – kurie būna kartu, ateina, juda“, – sakė M.Šatkus.

Bendruomenės „Šešios trim“ nuotr./Aktyvų gyvenimo būdą propaguojanti Kauno bendruomenė „Šešios trim“
Bendruomenės „Šešios trim“ nuotr./Aktyvų gyvenimo būdą propaguojanti Kauno bendruomenė „Šešios trim“

Beje, bendruomenės pavadinimas, sako pašnekovas, gimė iš tingėjimo. Mat rašant skaičius 6.30 val., jam vis reikdavo perjungti kompiuterio klaviatūrą iš lietuvių kalbos į anglų kalbą.

„Nusibodo tai daryti, todėl ėmiau rašyti „šešios trim“, – juokėsi M.Šatkus.

M.Šatkus sportinę veiklą ir aktyvų gyvenimo būdą atrado prieš kelerius metus – tada, kai Kaune prasidėjo projektas „Judėk sveikai“.

„Mano gyvenime tada buvo duobė. Ieškojau kažko, kas mane temptų į priekį. Tai buvo po asmeninio gyvenimo lūžio. Kalbu apie psichologinius dalykus. Aš bandžiau išlipti iš duobės. Buvo ir alkoholio, jo vartodavau nemažai. Atradau „Judėk sveikai“ ir tada pirmadienių laukdavau kaip geriausios savaitės dienos, nes tada Kauno sporto halėje vykdavo mankšta. Tuomet buvau fiziškai nepajėgus ir po dešimties minučių apšilimo jaučiausi, kad man treniruotės gana. Maždaug po pusmečio paklausiau savęs, kas aš toks esu, ką noriu daryti? Tada kilo mintis: aš noriu į priekį vesti žmones“, – pasakojo M.Šatkus.

Vyras ėmė teirautis trenerės, ar galėtų pravesti treniruotes. Apie žmogaus kūno sandarą Mindaugas tąsyk žinojo labai nedaug – tiek, kad yra kaulai ir sąnariai.

M.Šatkus ėmė mokytis ir netrukus – vesti treniruotes. Dar vėliau susikūrė „Šešios trim“. Pats M.Šatkus iš viso atsisakė alkoholio, be jo vyksta ir bendruomenės stovyklos.

„Esu girdėjęs pastabų, kad ne visus pratimus žmonės daro taisyklingai. Su tuo visiškai sutinku. Tačiau vienas treneris niekaip negali sužiūrėti 100 ar daugiau žmonių. Todėl ir sakau, kad mes propaguojame aktyvų gyvenimo būdą, judėjimą, o ne sveikatinimą. Tie, kurie nori profesionalių asmeninių treniruočių, gali rinktis sporto klubus, Kaune yra nemažai ir asmeninių trenerių“, – kalbėjo kaunietis.

Bendruomenės „Šešios trim“ nuotr./Aktyvų gyvenimo būdą propaguojanti Kauno bendruomenė „Šešios trim“
Bendruomenės „Šešios trim“ nuotr./Aktyvų gyvenimo būdą propaguojanti Kauno bendruomenė „Šešios trim“

Pasak M.Šatkaus, Kaune yra nemažai sporto bendruomenių, tačiau „Šešios trim“ labiau matoma todėl, kad daro daug netradicinių dalykų.

„Į mus žiūri kaip į nelabai normalius. Prie savo veiklos, prie mankštų kviečiame prisijungti visus norinčius“, – sakė M.Šatkus.

Artimiausiuose bendruomenės planuose – labdaros sportiniai projektai. Jau gegužės mėnesį kauniečiai kartu su negalią turinčiu žmogumi bėgs maratoną Klaipėdoje ir stums neįgaliojo vežimėlį.

„To žmogaus svajonė – įveikti maratoną, o mes tą svajonę padėsime įgyvendinti. Yra ir kitų iniciatyvų. Norime jungtis prie jų ir padėti kitiems žmonėms įgyvendinti jų svajones“, – sakė M.Šatkus.

Įdomūs kauniečiai– 15min straipsnių ciklas, skirtas supažindinti su žmonėmis, kurie savo gyvenimo būdu, pomėgiais ir požiūriu yra savo miesto ambasadoriai. 2022 metais Kaunas kartu su Kauno rajonu taps Europos kultūros sostine. Kurkime ją kartu. Kultūra – ne tik koncertų salės, muziejai ar dailės parodos. Kultūra – tai žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius