Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinė konferencija Kaune kviečia dalintis architektūrinio paveldo ateities vizijomis

2018-eji Europos sąjungoje paskelbti Europos kultūros paveldo metais. Todėl, vos už kelių dienų, šia proga į „Kaunas 2022“ ir Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos organizuojamą tarptautinę konferenciją, skirtą modernizmo architektūros tyrimams ir sklaidai, susirinks svečiai iš visos Europos. Viešos konferencijos „Modernizmas ateičiai“, vyksiančios rugsėjo 12-13 dienomis, metu pranešėjai iš Lietuvos ir Europos dalinsis įžvalgomis apie modernizmo reikšmę šiandieniniame pasaulyje, tyrinės sėkmingus modernizmo architektūros gyvavimo nūdienoje atvejus ir aptars galimas modernizmo ateities vizijas.
Tarptautinės vasaros mokyklos programa „Modernizmas ateičiai“
Kaune vyks tarptautinė konferencija „Modernizmas ateičiai“ / Kaunas 2022 nuotr.

Konferenciją sudarys net kelios skirtingos sesijos, leidžiančios pažinti ir diskutuoti apie modernizmo fenomeną iš kelių skirtingų rakursų. Jų metu bus aptariama modernizmo įvairovė ir nacionaliniai ypatumai, istorinių modernizmo miestovaizdžių UNESCO pasaulio paveldo sąraše užimama vieta ir meninių intervencijų į paveldo architektūrą subtilybės.

Visos konferencijos metu savo mintimis, patirtimis ir pasiūlymais dalinsis įvairių sričių profesionalai dirbantys architektūros, kraštovaizdžio ir meno sferose, todėl tai puiki galimybė stiprinti tarpsritinį bendradarbiavimą.

Minint Europos kultūros paveldo metus, rugsėjo mėnesį Kaune įvyks ir daugiau renginių modernizmo architektūros garbei. Rugsėjo 7-21 dienomis „Pienocentre“ bus galima aplankyti architekto V. Lansbergio-Žemkalnio kūrybai skirta parodą.

Rugsėjo 10-24 dienomis Kauno menininkų namuose vyks italų fotografės Camillos Borghese paroda „Dialoghi Urbani“, o rugsėjo 20 d. 17 val. 30 kavinėje „Kultūra“ bus pristatomi birželio mėnesį „Kaunas 2022“ inicijuotos tarptautinės vasaros mokyklos paveldosaugos ir architektūros studentams ir profesionalams rezultatai.

Konferencija „Modernizmas ateičiai“, vyks rugsėjo 12-13 d., Žalgirio arenos amfiteatre, Kaune.

Daugiau informacijos apie renginį: konferencija.modernizmasateiciai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius