Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 07

15min studijoje – kino kritikas Edvinas Pukšta: ko laukti „Kino pavasaryje“?

Ketvirtadienį 15min studijoje – pokalbis su kino kritiku Edvinu Pukšta. Su kino apžvalgininku kalbėjomės apie tai, kaip keičiasi lietuvių kino skonis ir lūkesčiai, kokių naujovių bei įdomybių tikėtis jau netrukus startuosiančiame „Kino pavasaryje“?
Edvinas Pukšta
15min studijoje — Edvinas Pukšta / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasikalbėti apie kiną – pats geriausias metas, mat jau netrukus kino ekranuose pradės karaliauti žiūrovų itin mėgstamas „Kino pavasario“ festivalis. Jau daugiau nei dvidešimtmetį vykstantis renginys yra tapęs vienu svarbiausiu šalies kino reiškiniu. Su vienu iš festivalio programos sudarytojų – Edvinu Pukšta – 15min studijoje aptariame, kaip keičiasi lietuvių požiūris į kiną. Kaip jį formuoja „Kino pavasaris“, o kaip patį „Kino pavasarį“ formuoja žiūrovas?

VIDEO: Kino kritikas Edvinas Pukšta: ko laukti „Kino pavasaryje“?

Kokios yra šiuolaikinės kino tendencijos, kokių šokiruojančių filmų laukiama šių metų festivalyje? Kurios juostos laikomos didžiausiais „Kino pavasario“ favoritais?

Šiemet festivalyje bus pristatyti 112 pilnametražių ir 56 trumpametražiai filmai, tarp kurių – net 12 lietuviškų premjerų. Kaip ir kasmet programoje – tiek stiprūs debiutai, tiek pripažintų meistrų darbai. Gausi programa žiūrovų patogumui suskirstyta tik į penkias programas: „Metų atradimai“, „Festivalių favoritai“, „Meistrai“, „Kritikų pasirinkimas“ ir Europos debiutų konkursas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius