Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 14

Filmo „Čia buvo Saša“ komanda: apie ilgą kūrybinį procesą ir išankstines nuostatas apie įsivaikinimą

Trečiadienį 15min studijoje lankėsi filmo „Čia buvo Saša“ režisierius Ernestas Jankauskas, aktorė ir prodiuserė Gabija Siurbytė bei aktorius Markas Eimontas, papasakoję apie netrukus Lietuvos kino ekranuose pasirodysiančio filmo kūrimo užkulisius.

Šešioliką kino festivalių aplankęs filmas „Čia buvo Saša“ pasakoja apie porą, kuri nusprendžia įsivaikinti mažą mergaitę, tačiau vietoj jos jiems pasiūlomas paauglys Saša.

„Direktorė potencialius įtėvius įkalba su berniuku drauge praleisti dieną. Kai Jurga pasiduoda jos spaudimui, prasideda trijulės gyvenimą pakeisiantys įvykiai. Įtemptai dienai baigiantis, kiekvienas privalės atsakyti į klausimą – kas gi yra tikroji šeima?“, – teigiama filmo pristatyme.

VIDEO: Filmo „Čia buvo Saša“ komanda: apie žiūrovų reakcijas, asmeninius atradimus ir patirtis

Paklausta, kaip gimė idėja kurti filmą, G.Siurbytė teigė: „Man atrodo, kad įvaikinimo tema ir vienišų vaikų tema mano gyvenime buvo nuo tada, kai buvau mažytė. Mano mylimiausias animacinis filmukas buvo „Candy Candy“, apie mergaitę, kuri yra iš vaikų namų. Tuo metu, kai buvau maža, rodė virš 100 jo serijų. Prisimenu, kad sesei kurdavau istorijas vakarais ir viena iš jų buvo apie drugelių šeimą, kuri turi įvaikintą sūnų drugelį ir skrenda ieškoti savo tikrųjų tėvų.

Matyt, ši tema visada buvo kažkur aplink. Pastaruoju metu, šia tema yra daug straipsnių spaudoje. Ir kažkaip pasiūliau Ernestui [Jankauskui] ir mūsų scenaristei Birutei Kapustinskaitei sukurti filmą šia tema.“

„Mes norime pasakyti, kad po kiekvienu gražiu paveikslu yra gilus vandenynas, kurį gali surasti ir bandyti suprasti. Tam reikia būti atviram ir atjausti kitą žmogų“, – sako filmo režisierius E.Jankauskas.

Anksčiau reklamose vaidinęs Markas Eimontas, filme įkūnijantis Sašą, sakė: „Man buvo labai įdomu vaidinti filme. Tai yra daug ką reiškiantis darbas. Plius dariau tai pirmą kartą, patirtis buvo gera, man labai patiko“. Jis teigė, kad norėtų kine vaidinti ir toliau.

„Čia buvo Saša“ pasirodys rugpjūčio 16 d. 1 euras nuo kiekvieno įsigyto bilieto skiriamas Lietuvos superherojams – įsivaikinusiems tėvams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius