Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 22

5 „kvaili, bet geri“ filmai penktadienio vakarui

Būdvardis „kvailas“ anaiptol šių filmų nenumenkina ir nenuvertina. Tai, sakykime, yra tokia intuityviai suprantama filmų kategorija, aptariama, žinoma, tik neviešuose pokalbiuose. Apie tokius filmus dažniausiai sako: „Kvailas, bet labai geras, būtinai pažiūrėk. Kaip tik penktadienio vakarui…“
eurotrip-trailer
Kadras iš filmo „Kelyje po Europą" (2004)

Kelyje po Europą“ (2004)

Glaustai šio filmo apibūdinti nepavyktų. Nors labai „giliai“ analizuoti, veikiausiai, irgi. Kaip pastebi ultraculture.co.uk apžvalgininkas, „Kelyje po Europą“ niekada nesulaukė aukštų kino kritikų įvertinimų, tačiau daugelio kinomanų atmintyje šis filmas yra išlikęs kaip viena geriausių pastarųjų dešimtmečių komedijų. Taigi, kur slypi tas gėris?

Trumpi ir aštrūs satyriniai dialogai, absurdo ribas siekianti stereotipų pompastika ir tiesiog jaunatviškas paviršutiniškumas, glaudžiai supintas su žymių pop/punk dainų garso takeliu gali priversti išspausti šypseną tiek prie Niujorko šedevrų pripratusiam amerikiečiui, tiek art house mėgstančiam europiečiui.

Ypač kai Amsterdamo raudonųjų žibintų kvartalo sekso klubo savininkę vaidina „Ksena“ (t. y. Lucy Lawless ), o meilės scenas įgarsina Mičas Bekenonas (t. y. Davidas Hasselhoffas), o viešbučio įkūrimas Slovakijoje kainuoja 1 JAV dolerį, o posovietinė Bratislavos erdvė primena postapokaliptinio kino vaizdus, o vokiečių vaikai laisvalaikiu inscenizuoja fiurerį, o... O viskas puikiai dera, kad ir koks, iš pažiūros, neįtikėtinai kvailas yra šio filmo scenarijus.

VIDEO: Eurotrip - Trailer

Klerkai“ (1994)

Tai vienas tų filmų, kurių sėkmė pranoksta visus lūkesčius. Nors „Klerkų“ biudžetas nesiekė net 30 tūkst. JAV dolerių, jame vaidino režisieriaus pakviesti šeimos nariai ir miestelėnai, filmo pelnas viršijo net 3 mln.

Įdomi yra ir pati filmo atsiradimo istorija. Naujojo Džersio universalinėje parduotuvėje, kurioje buvo nufilmuotos pagrindinės filmo scenos, dirbo pats „Klerkų“ režisierius Kevinas Smithas. Parduotuvės savininkas jam buvo suteikęs teisę filmo darbus vykdyti vakarais ir naktimis, kai parduotuvė buvo uždaryta. Taigi K.Smithas beveik mėnesį pragyveno patalpoje, kur dienomis dirbo, o naktimis vystė savo kinematografines idėjas.

Nenuostabu, jog ir pats filmo siužetas sukasi apie dviejų universalinės darbuotojų (Dantės ir Randalo) kasdienybę, kurioje laikas slenka labai lėtai. 92 minučių trukmės filme vaizduojama viena parduotuvės darbuotojų gyvenimo diena. Tačiau ar tikrai ta viena diena tokia kasdieniška ir nuobodi? Įvertinkite patys.

VIDEO: Clerks Official Trailer #1 - (1994) HD

Tamsos kariuomenė“ (1992)

Kai vyras įsimyli moterį, išvyksta kartu romantiškam savaitgaliui į trobelę pamiškėje, tuomet nakčia juos užpuola zombių armija, nužudo mylimąją, nukerta pusę rankos pagrindiniam veikėjui, o šis nesutrikęs vietoj plaštakos įsistato elektrinį pjūklą, tačiau klastinga magija nudangina jį į 1300-sius... Kai tai įvyksta kone per pirmas 5-kias filmo minutes, vienintelis žodis, kuris garsiai suskamba mintyse – „stipru...“.

Šis legendinis filmas yra priskiriamas fantastinės siaubo komedijos žanrui. Taigi, čia yra visko – ir siaubingo humoro, ir humoro su siaubu. Galiausiai, šiame filme pagrindinį herojų įkūnija Bruce'as Campbellas, vien dėl kurio mačistinio vaidmens visa ši Asho epopėja įgauna dar daugiau žavesio.

VIDEO: Army of Darkness Official Trailer!

Zombių karalius“ (2004)

Glaustai „sutrauktas“ šio filmo siužetas skamba tarsi bliuzmeno lyrika: „...mane paliko mergina / kolegos darbe manęs nemėgsta / gyvenu su nepakenčiamais žmonėmis...“ Tik ta visą apimanti zombių apokalipsė visai nedera bendrame kontekste.

O kalbant kiek rimčiau, siaubo komedijos žanrui priskiriamą filmą galima drąsiai laikyti tokio tipo zombių apokalipsės parodija. „Zombių karalius“ neretai yra gretinamas su „Numirėlių aušra“ (2004), o ir šiedu filmai originalo kalba skamba labai panašiai („Shaun of the Dead“ / „Dawn of the Dead“).

Pagrindinį vaidmenį filme „Zombių karalius“ atlieka žymus britų komediantas, aktorius Simonas Peggas. Šis filmas, kartu su „Kietas faras“ (2007) ir „Pasaulio pabaiga“ (2013) sudaro Edgaro Wrighto režisuotų britų komedinio žanro filmų trilogiją. Neturit ką veikti? Šis filmas kaip tik jums.

VIDEO: Shaun Of The Dead Trailer

Trečias nereikalingas“ (1999)

Tai filmas norintiems kažko „lengvo“, „žavaus“ ir „labai paprasto“. Šioje romantinėje komedijoje vieną iš pagrindinių vaidmenų atlieka serialo „Draugai“ numylėtinis Matthew Perry's, vaidinantis gabų, bet kuklų architektą.

Apie ką filmas? Sunku ir papasakoti. Pamėginkite įsivaizduoti tokią situaciją: kai jūsų 90 mln. JAV dolerių projektas „pakimba“ ant plauko, nes įsimylite charizmatišką menininkę, kuri yra pagrindinio projekto mecenato meilužė, tačiau ji (kaip ir jis) įsitikinusi, kad jūs – gėjus... Tenka „laviruoti“.

VIDEO: Three to Tango Trailer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius