Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 21

„Acmefilm“ tapo kino studijos „Warner Bros.“ atstove Baltijos šalims

Vienai žymiausių pasaulyje Holivudo kino kompanijai „Warner Bros. Pictures International“ nuo šiol Baltijos šalyse atstovaus lietuviško kapitalo bendrovė „Acmefilm“. 1999-aisiais įkurta įmonė per metus Lietuvos kinomanams pristato apie 50 ryškiausių Holivudo bei nepriklausomų kūrėjų kino filmų. „Acmefilm“ užima 30 proc. Baltijos šalių kino teatrų rinkos, pristatydama daugiausia kino filmų, taip pat parduoda ir filmų teises visoms didžiausioms Baltijos šalių televizijoms bei užsiima DVD diskų platinimu.
Haris Poteris – Danielis Radcliffe‘as.
Haris Poteris – Danielis Radcliffe‘as. / Kadras iš filmo

Šis bendradarbiavimas – ne tik prestižas, bet ir sėkmingo darbo įvertinimas.

„Pagaliau savo veikla parodėme, jog mūsų kompanija verta atstovauti didžiausioms Holivudo studijoms. Tokiu būdu atverčiame naują puslapį įmonės plėtros istorijoje. Mums tai yra naujas iššūkis, kurį sutinkame labai džiugiai. Esame tam pasiruošę“, – teigia UAB „Acme“ valdybos narys bei kompanijos „Acmefilm“ direktorius plėtrai Žilvinas Naujokas.

Holivudo studijos kuria daugumą viso pasaulio kino teatrus užkariaujančių žiūrimiausių filmų. Ne išimtis ir Lietuva. Mūsų šalies kino teatruose šiuo metu holivudinius filmus žiūri bent 90 procentų kino teatrų auditorijos.

Anot Ž. Naujoko, kitais metais „Warner Bros.“ žada pristatyti bent penkiolika kino filmų, tarp kurių – ne tik nemažai 3D naujienų, bet ir keli pasaulyje itin laukiami filmai: paskutinė Hario Poterio dalis, „Pagirios Las Vegase“ tęsinys ir daugelis kitų. Neseniai šimtmetį atšventusi kompanija išsiskiria didelio biudžeto filmais. Čia buvo sukurti tokie kino grandai kaip „Matrica“, „Žiedų valdovas“, „Haris Poteris“.

2009-aisiais „Warner Bros.“ tapo pirmąja kino kompanija pasaulyje, per metus uždirbusia daugiau kaip 2 milijardus dolerių. Į kino pasaulio istoriją kompanijai papulti padėjo „Hario Poterio“ filmai, jau dabar vadinami pelningiausiais visų laikų filmais. 2001, 2005 ir 2008 metais „Warner Bros.“ tituluota daugiausiai uždirbusia kino kompanija pasaulyje.

Nuo šiol prie šios kino gigantės sėkmės tikisi prisidėti ir „Acmefilm“, prieš daugiau nei dešimtmetį pradėjusi dirbti su kino filmus kuriančiomis nepriklausomomis studijomis bei sudėtingais filmais, kurių kiti platintojai nerizikuodavo platinti. Šiuo metu bendrovė, kurios apyvarta siekia 12 mln. Lt per metus, yra viena mūsų šalies rinkos lyderių, nebijanti vežti ne tik rizikingais laikomų mažų biudžetų filmų, bet ir milijonus kūrėjams nešančių Holivudo grandų. Būtent todėl bendradarbiavimas su „Warner Bros.“ laikomas ryškiu įvertinimu.

„Acmefilm“ turi išskirtines teises platinti „Sony Pictures Releasing International“ filmus Lietuvos (nuo kitų metų – ir Estijos) kino teatruose, taip pat yra didžiausia nepriklausomų filmų platintoja Baltijos šalyse. Kompanijos partneriai yra „Summit Entertainment“, „Lakeshore International“, „Studiocanal“, „Wild Bunch“, „Mandate Pictures“, EEAP ir daugelis kitų. Glaudūs ryšiai „Acmefilm“ sieja ir su didžiausiomis rusų filmų platinimo kompanijomis – „West Video“, „Central Partnership“ bei „Paradise MGN“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius